Етър започна изчистването на старите натрупаните задължения. Ръководството изплати заплати на футболистите, както и дължими суми на контрагентите, като първо бяха покрити задължения в размер на 80 000 лв. към играчите, започна и изчистване на транспортните разходи.

Новият председател на Управителния съвет Любомир Филипов вече обясни, че клубът има задължения към футболисти, служители и доставчици, както и към НАП. Има договорено обслужване на дълга към приходната агенция, което се спазва, като по силата на него 30 % от всеки лев, който влиза в касата, отива за погасяване на данъци и осигуровки. Работи се активно и по привличането на нови спонсори.

Междувременно Спортно-техническата комисия на БФС обяви програмата за Втора лига за още два кръга от първенството. И в двата от тях “виолетовите” играят на чужд терен, тъй като имат две поредни гостувания на Ботев-2 Пловдив и Пирин Благоевград.

В петия кръг Етър гостува на дублиращия тим на Ботев Пд, като мачът ще се играе на 19 август (понеделник) от 18:00 ч. “Болярите” в шестия кръг пък гостуват на Пирин. Двубоят е на 27 август (вторник) от 19:00 ч. в Благоевград и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Преди двете поредни гостувания на “Етър” предстои домакинство тази събота от 20:00 ч. на “Срумска слава.