Модерно светлинно табло ще има за пръв път в 65-годишната си история стадион "Ивайло" във Велико Търново. Дългоочакваната за феновете новина съобщи президентът на Етър (В. Търново) Деян Куздов навръх рождения ден на "виолетовите". Днес етърци честват 99 години от създаването на градския футболен клуб.

"Светлинното табло е с размери 5.20 на 4.00 метра и вече е при нас. То ще бъде монтирано в средата на южните трибуни точно над входа на южния сектор, фронтално срещу официалната трибуна на стадиона. Готова е и металната конструкция и таблото ще бъде поставено още в близките дни, като изчакваме благоприятни атмосферни условия за монтажа", заяви Куздов, цитиран от официалната страница на тима.

Етър е на 2-о място във Втора лига с 53 точки след 27 изиграни мача, водейки с 9 пред третия ФК Крумовград. Тимът върви уверено към връщане в елита, а най-вероятно ще бъде и първият сигурен нов член на групата, тъй като на върха е втория тим на ЦСКА 1948 II. 
Българската професионална футболна лига също поздрави Етър за клубния рожден ден.

"Честити 99 години Етър Велико Търново! Днес се навършват 99 години от основаването на "болярите". Това се случва на 24 април 1924 година в сградата на тогавашната Девическа гимназия, където се свиква Общо събрание на футболните деятели. Целта е съществуващите вече клубове в града да се обединят. Всички гласуват ЗА.

Етър записва славни страници в историята на българския футбол, като печели шампионската титла и Купата на БФС през 1991 година.

Поздравяваме, ръководството на клуба, футболистите, служителите, треньорите и най-вече феновете, които имат възможността да се радват на изявите на своите любимци. Честито, боляри!", пише в обръщението на официалния сайт на БПФЛ.