Етър (Велико Търново) привлече опитния нападател Иван Коконов, съобщават "болярите" на официалния си сайт. Той е седмото ново попълнение на отбора, след като по-рано подписаха Асен Георгиев, Айкут Рамадан, Петър Иванов, Станислав Нисторов, Филип Ангелов и Преслав Йорданов.

През последните пет години Коконов игра за отбора на Арда (Кърджали), за който записа 174 мача и вкара 26 гола. Той бе освободен от елитния тим след края на миналия сезон.

"Приеха ме добре и се радвам, че вече съм в Етър. Надявам се това, за което говорихме, да го изпълня и да помогна на отбора. Най-много обичам да играя ляво крило, но в нападение съм играл на всички позиции и ми допадат, така че няма проблем - където треньорът прецени, че най-добре ще помогна на Етър, там ще се включа", заяви той, цитиран от клуба.
 
"Знам много за Етър, дълги години играя футбол, така че съм запознат. В момента след изпадането има доста нови момчета, което е нормално. Тепърва ще се запознавам с качествата им, но има и играчи, които познавам. Няма какво толкова да говорим за адаптация - теренът е един, излизаме и ще гледаме да си вършим работата по най-добрия начин. Мисля, че целта е постижима и се надявам да сме здрави да я постигнем".

Коконов е роден на 17 август 1991 в Петрич, висок е 180 см и тежи 74 кг. Професионалната му кариера започва в Сливен и преминава през Славия, Ботев (Враца), Черно море, Монтана, Берое и Дунав (Русе).