Кандидатът за промоция в Първа лига Етър Вт има амбиции да стигне максимално напред за Купата на страната. "Виолетовите" гостуват утре на третодивизионния Севлиево в 1/32-финалите от турнира за Купата на България. Мачът е от 16:00 ч. на стадион "Раковски" с главен съдия Станимир Тодоров от Габрово. Старши треньорът Емануел Луканов ще направи промени в стартовия състав, но подчерта, че тимът му подхожда амбицирано, иска да се върне на победния път, а в турнира целта е да продължи максимално напред.

"Ще има промени в състава, за да видим и останалите играчи в реална обстановка. Но основният състав е на линия, отсъства само Крум Стоянов. Не трябва да излизаме от игрови ритъм, не е удачно да се правят почивки. Исках да взема за мача в Севлиево момчета от дублиращия отбор, но ми казаха, че в събота имат мач, нямат необходимата бройка футболисти и искат да ги ползват за техния двубой с Бдин.

Искам да се извиня от името на отбора за последния мач срещу Лудогорец-2, че след загубата не поздравихме феновете. Бяхме много афектирани и разочаровани от резултата и от първата загуба, която претърпяхме. Под афекта и нервите не ги поздравихме, а те подкрепяха отбора през целия мач. Затова от името на клуба и на момчетата поднасям извинения!", каза още треньорът.

"Разбира се, че искаме да продължим напред в турнира за купата и да стигнем максимално напред. Не подценяваме нещата, подхождаме с абсолютно уважение към Севлиево, въпреки промените, които ще направим. Ако не ги направим сега, няма в кой друг мач да осигурим игрови ритъм на футболистите, които са играли по-малко досега. Но уважението и респектът спрямо съперника е на сто процента. Всичко се лекува с победи. Победи ли отборът, дори дефектите в играта не се виждат от всички. Победите са барометър на всичко, на играта и психологическото състояние, на подема", коментира преди мача Емануел Луканов.