Етър се подсили с двама опитни футболисти седмица преди началото на първенството във Втора лига. Това са завръщащият се в тима Крум Стоянов и бранителят Георги Ангелов, съобщиха от клуба. Двамата вчера преминаха успешно медицинските прегледи, а днес официално парафираха договори с “виолетовите”.

Крум Стоянов е роден на 1 август 1991 г. и играе като ляв бек. Играл е в “А” група с Черноморец, преди това е бил и в Поморие. През 2014 г. преминава в Славия, после в Локомотив (Пд) и Ботев (Пд). С “канарчетата” е носител на Купата и на Суперкупата на България. После бе в Динамо (Минск, Беларус). От 2018 до началото на 2020 г. Крум Стоянов бе играч на Етър и имаше сериозен принос за успехите на отбора, като записа 46 мача и 2 гола, извикан бе и в националния тим. После игра за Берое, Арда и ЦСКА 1948.

“За мен е удоволствие да се завърна тук, където съм бил година и половина. Прекарах в Етър страхотен сезон и половина и се радвам, че отново съм тук. Изкарах във Велико Търново едни от най-хубавите години в кариерата си и всичко ми е отлично познато. Разликата е, че тогава бяхме в Първа лига, но точно затова идвам – да изпълним целите на клуба. Да върнем Етър там, където му е мястото и да радваме хората”, заяви Крум Стоянов.

Георги Ангелов е роден на 12 ноември 1990 г. Играе като централен защитник и дефанзивен халф. Юноша е на Левски, а кариерата му преминава още през Банско, Монтана, Верея, Витоша (Бистрица), Берое, а доскоро бе в ЦСКА 1948. С всички тях в първенствата на Първа лига има 156 мача и 4 гола. В националния отбор дебютира на 15 ноември 2020 г. при нулевото равенство като гост на Ирландия за Лигата на нациите.

“Разговаряхме с президента на клуба, видях, че има сериозен план за този сезон и реших, че с опита си мога да помогна да изпълним целите на клуба. Лично аз съм мотивиран Етър да влезе в елита и ще направя всичко възможно това да се случи. Етър е един от най-великите клубове в България и за мен ще бъде чест да защитавам цветовете му”, заяви Георги Ангелов.