Двама нови треньори подсилват треньорския щаб на Светослав Петров във втородивизионния Етър (Велико Търново). Марчо Дафчев е новият помощник-треньор, а Петко Петков става треньор на вратарите. Дафчев и Петков влизат в треньорския щаб на мястото на Калоян Чакъров и Марин Стефанов, като Марин Стефанов ще продължи работа в школата на "виолетовите" с подрастващите.

Марчо Дафчев е роден на 12 май 1978 г. в Пловдив, където кариерата му започва в Марица (Пловдив). Първият му клуб е Сокол 94 (Коматево). През 1998 г. преминава в „Локомотив“ (София), с който в три периода има 236 мача и 55 гола в "А“ група, там и завършва кариерата си. Защитавал е още цветовете на ЦСКА, Патрайкос (Гърция), Ботев (Пловдив) и Нефтчи (Баку), където играе заедно със Светослав Петров. Треньорската му кариера преминава през Евроколеж (Пловдив), националния отбор на България до 17 години (2017-2019), в школите на пловдивските Ботев и Локомотив, бил е старши треньор на Атлетик (Куклен). Преди няколко дни се раздели с Черноморец (Бургас), където беше помощник на Ангел Стойков. "Акулите" обаче слязоха от Втора в Трета лига и Дафчев е избрал да продължи кариерата си извън Бургас.

Петко Петков е роден е на 2 февруари 1971 г. в Габрово, където започва като вратар да местния Янтра в Първа и Втора лига. През 1993 преминава в ЦСКА, с който става шампион и носител на купата през 1996/97, определен за най-добър вратар във вътрешното първенство. После кариерата му продължава в Левски (Кюстендил) и три сезона в германския трето и четвъртодивизионен Бабелсберг. След края на кариерата си става треньор на вратарите, има лиценз UEFA Goalkeeping А. Работил е във Видима-Раковски, Локомотив (Мездра), ЦСКА, Ботев (Пловдив), както и в Славия, кипърския Анортозис и за последно в първия си клуб Янтра (Габрово).

Първенството във Втора лига започва също както и Първа, в уикенда 19-21 юли. Етърци започват кампанията със стремеж за незабавно връщане в елита с гостуване на местния регионален съперник Янтра 1919 (Габрово).