С равенство 1:1 започна контролите си Етър, който игра в Елена срещу завърналия се в професионалния футбол Спартак (Плевен). „Виолетовите” водеха до 85-ата минута, когато получиха изравнителен гол от дузпа.

Новият старши треньор Росен Кирилов започна с Анатоли Господинов на вратата, а пред него бяха Здравко Илиев, Артьом Артюнин, Иван Скерлев, Яни Пехливанов, Красимир Станоев, Никола Колев, Румен Руменов, Иван Стоянов, Фло Боджадж и Дани Младенов.

Великотърновци натиснаха и поведоха още в 10-ата минута. Дани Младенов стреля от десетина метра край вратаря на плевенчани за 1:0. Последваха две възможности за Иван Стоянов да удвои преднината на великотърновци, но първо стреля край вратата, а след това над нея.

Центриране на Здравко Илиев към Боджадж завърши с удар, спасен от вратаря на плевенчани. Преди почивката гостите имаха един удар с глава, отразен от Господинов.

След почивката в игра влязоха Цанков, Станев, Апостолов, Мартинович, а по-късно – и Джамов и тримата юноши, включени в групата за лагера – Стелиян Добрев, Десислав Пенев и Борислав Марков. За плевенчани Раденцов отправи удар, а за домакините Мартинович стреля, но защитник изчисти топката пред голлинията. В 85-ата минута Артюнин опита да изчисти центрирана топка с рамо, но я намери с ръка и реферът Георги Гинчев отсъди дузпа, реализирана от Ивайло Раденцов за 1:1.

В оставащото време Мартинович отправи опасен удар, спасен от вратаря на „Спартак“, а попадение на Артьом Артюнин не бе зачетено заради маркирана засада.

От щаба на Етър заявиха, че са много доволни от условията, при които се подготвят и възстановяват футболистите на лагера в Елена. Към отбора вече се присъедини вратарят Христо Иванов, а утре се прибира и другият национал Крум Стоянов.