Етър спечели с 2:0 контролната си среща с лидера във Втора лига Царско село. Проверката се игра в столицата, където в момента "виолетовите" са на лагер. Нападателите Жилсон Варела и Иван Петков вкараха по един гол в двете полувремена.

Жилсон Варела откри резултата, след като получи центриране от фланга от Чавдар Ивайлов и с вътрешен удар вкара за 0:1. След почивката отново Етър стигна до гол. След бърза контра Румен Руменов отдясно намери Иван Петков, който пое топката и стреля за крайното 0:2.

Даниел Младенов се завърна в игра след контузията и бе на терена през първата част, докато Венци Василев пропусна мача. Не играха поради заболяване и Никола Колев и Кольо Станев, както и Аласана Мане, който замина за мач на своя отбор Гамбия в квалификациите за Африканската купа на нациите.

"Стана здрава проверка, добър тест в края на лагера ни в Царско село. Доволни сме от показаното. Пускаме играчите в почивка до понеделник и от вторник започваме подготовка за предстоящия мач с Ботев (Пловдив)", коментира главният мениджър Красимир Балъков.