Новото попълнение на Етър – централният нападател Жилсон Варела, даде изявление за клубния сайт веднага, след като парафира договора си с „виолетовите“.

„За Етър знам от мениджъра си още от декември, той ми разказа за клуба, още оттогава водим разговори, но имаше да се доуточняват детайли. Всичко вече е финализирано и подписах, въодушевен съм от от предстоящата среща със съотборниците си. Вече съм тук и съм много щастлив! Благодаря, че получих тази възможност и ще дам всичко от себе си да направя и феновете щастливи“, сподели Жилсон Варела веднага, след като подписа договора си.

Нападателят разказа накратко и за кариерата си. „Роден съм в Кабо Верде, но от дете живея в Португалия. Започнах като ученик аматьорски, но впоследствие реших да се занимавам професионално с футбол. Получих шанс и преминах през няколко отбора. В „Ешпиньо“ се чувствах отлично и се забавлявах на терена, но сега имам ново предизвикателство – да помогна на Етър в елита“.

На въпроса кои са най-силните му качества, Жилсон Варела заяви, че това са бързината и силата. „Мога да бележа и с двата крака, и с глава. Очаквам да се адаптирам бързо, защото съм уверен в своите възможности. Етър ме прие добре и искам да дам всичко от себе си. Не идвам, за да изпъкна, а да помагам на отбора и да бъда колективен играч“, завърши португалският таран.