Светльо Ковачев е един от безспорните таланти в българския футбол. Минал е през всички национални гарнитури и дори вече получи повиквателна за националния отбор.

Както самият той сподели, амбициран е със силни игри в Етър да заслужи доверието и на новия национален селекционер Красимир Балъков.

„С шефовете решихме, че по-добре за мен е да дойда в Етър и да играя редовно. Ще ми дадат шанс и вече всичко зависи от мен. Любимата ми позиция е външен халф, най-добре се чувствам отдясно. От осем години съм в Лудогорец, още от юноша. Имам 11 мача и в мъжкия отбор”, сподели Светослав Ковачев пред официалния сайт на Етър.

„Миналата година бях преотстъпен в Дунав, мисля че се представихме на добро ниво. В повечето мачове бях титуляр. Договорът ми за преотстъпване изтече и вече съм във Велико Търново. За момента съм преотстъпен до Нова година, после ще се решава дали ще остана напролет.”

„В Етър имам доста познати футболисти, познаваме се и не е нещо ново за мен. Очаквам едно доста силно представяне през новия сезон, да се борим успешно и се надявам този сезон Етър да влезе в шестицата. Най-важното е да играем силно. Амбициран съм да се боря за титулярно място, а вече треньорите си решават. Надявам се с добри игри с отбора на Етър да получа отново повиквателна за мъжкия национален отбор”, коментира още новото попълнение на клуба.

Светослав Ковачев ще играе във Велико Търново под наем от Лудогорец.