Етър Велико Търново ще срещне силни съперници по време на подготовката си в турския курорт Анталия.

Вече е ясна програмата за контролите и имената на съперниците в тях.

"Виолетовите" заминават на лагер там на 17 януари и ще останат до 1 февруари. На 20-и тимът на Красимир Балъков среща Динамо (Загреб), а на 23 януари - полския Лех (Познан). Все още се уточнява съперникът за 26-и, а последната проверка е на 30 януари срещу немския Кемниц.

Етърци започват подготовка на 7 януари, като до заминаването си в Турция ще се готвят на изкуствения терен в Царева ливада. Първата проверка е насрочена за 13 януари срещу Спартак (Плевен). След завръщането от Анталия тимът ще тренира във Велико Търново и Царева ливада. На 8 февруари е последната контрола срещу Литекс (Ловеч), преди която ще бъде и официалното представяне на отбора за пролетния полусезон.

Етър вече се раздели с Димо Атанасов и Чавдар Ивайлов, които разтрогнаха договорите си по взаимно съгласие, съобщи административният директор Страцимир Тинчев. От клуба уточниха, че играчите си тръгват по тяхно желание.

От клубът заявиха, че работят активно по селекцията за пролетния полусезон в Първа лига. Имената на евентуални нови попълнения ще бъдат обявени след като подпишат официално договорите си с клуба. /БТА