Отборите на Черно море и Етър стартират програмата на 17-ия кръг на Първа лига.

Двата тима се изправят един срещу друг на "Тича" днес от 17:30 часа.

Можете да следите развитието на срещата минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате пряко мача в онлайн платформата PLAY DIEMAXTRA и по телевизия DIEMA SPORT.

Съставът на Черно море е седми с 21 точки и ще се опита да настигне съперника си в днешния мач, който е с три повече. Етър има 24 точки в актива си и заема шестата позиция.

В предишния кръг варненци паднаха от Септември, а Етър се справи с Ботев.

Илиан Илиев остава в Черно море, а с контузии са Макенджиев, Зехиров, Фенуш и Янчев сочат новините от лагера на "моряците". Наказан е Юго Кононго, в последните 4 двубоя варненци победиха на "Тича". 

За Етър Аласана Мане отпада от сметките, Яни Пехливанов и Ерик Почански са в лазарета, а Венци Василев е наказан. "Болярите" са с 8 победи и 2 загуби в 12 мача от всички турнири.

В двата мача, които изигра за варненци през сезона, вратарят Георги Китанов допусна общо 7 гола (срещу Лудогорец и Верея), или средно по 3,5 на двубой.

С Благой Макенджиев под рамката моряците инкасираха средно по 1,57 попадения на мач. При всяка от седемте си загуби през сезона, две от тях на "Тича" (срещу Септември и Славия), Черно море вкара точно по едно попадение.

Бразилецът Жоржиньо (Черно море) е в серия от 3 поредни мача за първенство, в които неизменно се разписва, след като в първите си 6 двубоя за варненци не успя да вкара. И за трите гола му асистираха различни футболисти – Васил Панайотов, Мехди Фенуш и Георги Илиев.

И трите мача между Черно море и Етър, откакто великотърновци се завърнаха в елита, завършиха наравно – 0:0 във Варна на 23 септември 2017 година и два пъти по 1:1 на „Ивайло” на 3 март тази година и на 10 август, когато болярите все повеждаха с ранен гол, а гостите изравняваха след почивката.

Също като варненци, Етър вкара по един гол във всеки от последните 3 кръга, но с тях взе 6 точки срещу 3 за моряците и така ги изпревари за шестата позиция във временното класиране.

През миналия сезон Велко Батрович изигра 14 мача за първенство за Етър, в които вкара 5 гола, за същия брой срещи от началото на настоящия шампионат черногорецът има едва едно попадение.