Полузащитникът Румен Руменов беше повече от доволен да приеме приза за Играч на мача, след като донесе победата на своя Етър с 1:0 над Ботев Пловдив в 16-ия кръг на Първа лига. Халфът се разписа в 44-ата минута, а голът си остана единствен в срещата, която прати „болярите” на 6-ото място във временното класиране.

„Съжалявам, че първата си ситуация (в 27-ата минута, когато удари напречна греда – б.р.) не я реализирах. Беше красива атака, но завършващият удар не беше толкова добър. По-важна обаче е победата. Не е важно, че аз съм вкарал гола, а че победихме. Ние сме един колектив не само на терена, но и извън него”, заяви 25-годишният шуменец.

„Показахме един голям характер, постоянно се борехме мъжки срещу съперник от класата на Ботев. Радваме се на постигнатите победи в последно време (3 в последните 4 кръга – б.р.).”

„Всеки футболист иска да вкарва голове, особено ако е по-офанзивен. Радвам се, че ми се получава. Надявам се все повече да играя и да постигаме все повече успехи.”

„Мисля, че заслужаваме да сме в шестицата с тази игра, която показваме. Стараем се да играем с топката, да владеем инициативата. Това изискват треньорите от нас”, допълни Руменов.