Румен Руменов грабна приза за Играч на мача при победата над Септември с 2:0 и посочи коя е основната цел пред „болярите” – трупането на точки.

Играещият като преотстъпен от ЦСКА полузащитник вкара първото попадение във вратата на софиянци и участва в атаката, която доведе до втория гол, дело на Даниел Младенов.

„Първо искам да благодаря и да честитя рождения ден на Стефан Попов. Целият отбор се мъжки в това топло време. Всички се раздадоха здраво, подкрепяхме се и това се отрази в двата гола”, коментира Руменов.

„Всичко това го тренираме. Предния мач играхме много силно срещу отбора на Левски. Първото полувреме бяхме колебливи. Дано отборът влиза в ритъм, да се бори и да печелим точки. Това е най-важното.”

„В България са доста изравнени силите на всички отбори. Трябва във всеки мач да се влагаме както в този – с агресия. ЗА отбора на Дунав знаем, че е биткаджийски тим, но ако играем нашата игра, победата ще дойде. Не знам дали имаше напрежение преди мача със Септември, но имаше пределна мобилизация за победа. Всички това желаем страшно много. Надявам се все по-добре и по-добре да ни се получава занапред.”