Старши треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков заяви, че към настоящия момент може би наистина предстоящият двубой с Локомотив Пловдив от четвъртфиналите за Купата на 2 април се явява мачът на сезона за „болярите“. Балъков говори след успеха над Верея с 3:0 в първия плейофен кръг от Група А от Втората осмица на Първа лига.

Специалистът, който днес празнува 53-ти рожден ден, сподели, че с оглед последните събития при старозагорци, е било логично и нормално „виолетовите“ да триумфират.

„След тези турболентни събития, които стават във Верея, бе нормално и логично да победим. Доволен съм особено до 60-70-ата минута, когато играехме организирано. След това малко се подлъгахме по темпото на Верея, разкъсахме се малко, но накрая пак се събрахме. Но мисля добър резултат за нас. Най-важни бяха трите точки“, започна Балъков пред DIEMA SPORT.

На въпрос за представянето на Кольо Станев и Илия Джамов, Балъков обясни: „Мисля, че играха добре и организирано, стараеха се. Бъдещето е пред тях“.

„С тези три точки почти си осигуряваме едно от първите две места в групата. Но трябва да печелим, за да поддържаме самочувствието. Ако във вторник Господ е с нас да продължим за Купата, ще ни трябват победи, за да поддържаме самочувствието си и да ни дават заряд за другите мачове, които ще ни очакват за Купата“.

По-рано през седмицата се появиха слухове, че Красимир Балъков ще замени Петър Хубчев в националния тим на България. Името на сегашния селекционер пък бе свързано с Левски. На питане как се е отразило всичко това на тима му, Балъков обясни:

„Ние стопирахме всичко на минутата. Може първи излязох в медийното пространство и казах това, което казах. След това бях при отбора и в кръга на майтапа се разбрахме, че няма нищо вярно в това. Днес на мача се видя. Момчетата бяха мотивирани и си свършиха работата“.

„Говорих с Петър Хубчев преди мача с Косово. Пожелах му успех и да не обръщат внимание на тези неща. Знаех, че в такъв момент е трудно най-вече за него, защото стана преди мача на националния“.

„Ние работим всеки ден, всяка седмица, всеки месец, за да правим крачки напред с Етър и засега съм доволен от оценката. Ще бъдем още по-доволни, ако спечелим мача във вторник, което ще ни осигури място на полуфинала за Купата. Това ще е голям успех за Етър. След толкова години извън голямата сцена на футбола. Това е заслуга на целия треньорски щаб, на футболистите, на хората, които участват във финансирането на отбора. Ние сме с малък бюджет“.

„Трябва да сме много, много концентрирани и подготвени за Локо Пд. В последните мачове съперникът ни играе много добре, бележи много голове. Опасен отбор са. Познаваме се добре, познавам и треньора им, и той ме познава. Минали сме и двамата през немската школа. Очаква ни интересен мач. Дай Боже да имаме късмет и да победим. В този момент може би наистина предстоящата среща се явява мачът на сезона. Двубоят е важен, ние обаче сме реалисти, дори да загубим, сезонът на Етър няма да е загубен, имаме още един шанс. Вярвам в моите момчета и съм сигурен, че те ще дадат всичко от себе си“.

„Никога не съм мечтал, когато дойдох в Етър някой да ми зададе въпроса дали мечтая за Европа. Европа е далеч от нас. Първо да си свършим работата, ако я свършим толкова добре, че да мечтаем за Европа, ще мечтаем“, коментира за финал Балъков.