Берое и Етър се срещат в събота от 15 ч. в Стара Загора в среща от 22-ия кръг на Първа лига. Мача можете да следите на живо с Gong.bg, както и с картина по GONG PLAY и DIEMA XTRA, а също и на честотите на Дарик радио.

Ето някои интересни статистически данни за двата отбора:

Берое има стопроцентов актив от досегашните си 4 мача с новаците в елита – две победи над Септември (1:0 и 5:1), и по една над Етър (2:1) и Витоша (1:0).

Берое е извън Топ 6 в класирането като домакин с едва 14 точки, спечелени на свой терен, докато в подреждането според резултатите навън с 23 пункта намира място в челната тройка.

Мартин Камбуров се е разписвал в 6 от последните 8 шампионатни двубоя на беройци. И двама му гола срещу Етър в богатата му кариера бяха от дузпи и при гостувания - на 14 април 2013 г. при 4:0 за ЦСКА и на 15 септември м.г. при 2:1 за старозагорци.

Две от зимните попълнения в Етър се разписаха още при дебюта си във виолетово – Даниел Младенов и черногорецът Велко Батрович при 3:3 срещу Септември. Единствено в ЦСКА голови дебюти през пролетта направиха също двама – Алберг и Бланко.

В миналия кръг нападателят на Етър Иван Петков за втори път през сезона получи жълт картон заради сваляне на фланелката при радост след гол. Първото му официално предупреждение бе при дебютното му попадение за етърци при 1:1 срещу Витоша като гости.

В миналия кръг хърватинът Денис Григич дебютира на вратата на болярите и стана играчът с най-висок ръст в сегашния състав на лигата – висок е 198 см.