Отборът на Етър посреща Ботев Пловдив в първия мач от неделната програма на Първа професионална лига.

Двубоят започва в 12:30 часа.

Можете да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате пряко срещата по телевизия DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMAXTRA.

Стадион "Ивайло" определено е добро място за "канарчетата", тъй като вече 21 години нямат загуба във Велико Търново като последната е през далечната 1997 година.

Освен това Ботев няма загуба от този съперник в последните си 6 мача, в които е спечелил 5.

Пловдивчани са на пето място във временното класиране в Първа лига с 26 точки, а Етър е седми с 21, колкото имат шестият Черно море и осмият Локомотив Пловдив, но великотърновци са с мач по-малко.

В дните преди двубоя "болярите" призоха своите фенове за подкрепа. В паузата тимът игра контрола с Царско село и победи с 2:0, а Красимир Балъков изрази задоволство от това, което вижда от своите играчи.

Ботев Пловдив също игра контрола в паузата като победи Ботев Гълъбово с 2:0. Под въпрос за двубоя е контузилия глезена си Серкан Юсеин. Възстановен пък е Густаво Афонсо.

Тимът осъществи и интересен трансфер като привлече талантът от Беласица Запро Динев.

източник: Официален сайт на Ботев

Ето и още любопитни факти преди двубоя:

• Етър загуби точки на „Ивайло” срещу всеки от отборите в сегашния Топ 6, срещу които игра като домакин, въпреки че се разписа във всеки от тези двубои – поражения от Левски (1:2) и Лудогорец (1:4) и равенства с по 1:1 с Черно море и Берое.

• През миналия сезон Флорент Боджадж изигра 14 мача в първенството за Пирин Бл, в които вкара 5 гола и записа една асистенция, за 14 срещи с болярите има 3 попадения и 4 голови паса.

• Титулярният вратар на "виолетовите" Христо Иванов изигра 4 мача за Ботев Пд в кариерата си, като последният от тях бе точно на стадион "Ивайло" на 8 декември 2012 година, когато с него в състава си канарчетата биха с 2:1.

• Ботев Пловдив няма загуба в последните си 6 мача за първенство срещу великотърновци – 5 победи и 1 равенство. Последното поражение на канарчетата е преди 21 години на "Ивайло" – 0:1 на 1 ноември 1997 година.

• Само 2 минути в игра срещу Септември в миналия кръг бяха необходими на 17-годишния нападател на Ботев Пловдив Иван Василев, за да отбележи първия си гол в своя втори двубой в лигата. Дебютът му бе при 2:2 с Лудогорец в Разград на 20 май, когато пак се появи като резерва в края.

• В предишния кръг Васил Шопов вкара първото си попадение за жълто-черните при своята 11-а поява в игра като резерва през сезона. Само срещу Етър в третия кръг (2:0 за Ботев) той изигра пълни 90 минути.