Етър приема Лудогорец във Велико Търново в неделя от 18.15 часа в двубой от последния кръг на редовния сезон.

Клаудио Кешеру наказа Етър в първата среща между тези отбори с хеттрик за 4:0 в Разград.

В тима на Краси Балъков определено се вижда прогрес в последно време. Наставникът е доволен от играта на своите футболисти.

Пламен Гълъбов и Венци Василев са стълбовете в отбраната на тима, а Иван Скерлев ще се завърне в групата на Етър за мача.

За Лудогорец Джоди Лукоки се завръща след наказание, а Цветомир Панов получи екстра мотивация с първа повиквателна за националния отбор.

Разградчани вървят уверено към седмата си титла, но все още имат да извървят финалната права до нея.

Двубоят ще следим минута по минута в GONG.BG, с картина в GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA, по телевизия DIEMA SPORT, а също и на честотите на Дарик радио.

Етър не стигна до нито една победа срещу отборите в Топ 6, като взе само 3 точки в тези двубои - при домакинствата си на Ботев Пд (1:1) и ЦСКА (2:2), както и при гостуването на Левски в миналия кръг (1:1) , като загуби останалите 8 двубои.

Иван Стоянов (Етър) все още е в клубния Топ 6 на стрелците на Лудогорец в Първа лига с 25-те си гола за разградчани в първите им 2 сезона в елита. С 16 попадения той бе стрелец №1 на първенството през 2011/12 г., заедно с Жуниор Мораес (ЦСКА).

Етър за първи път ще приеме лудогорци на своя стадион „Ивайло”. Предишното домакинство срещу разградчани бе в Сливен – загуба с 1:5 на 7 май 2013 г., като за орлите се разписа и Иван Стоянов, а титуляри за болярите излязоха деветима чужденци.

Лудогорец загуби досега 12 от възможните 75 точки, през миналия сезон след редовния сезон бе първи с 67 пункта (11 точки по-малко от максимума), като авансът му пред втория Левски бе 16 точки.

Лудогорец допусна по-малко голове на чужд терен – 6, отколкото в домакинствата си през сезона – 7, с победа във Велико Търново ще изпревари водача в класирането за най-силен гост ЦСКА с 34 точки навън срещу 33 за червените.

Етър е единственият тим, срещу който халфът на Лудогорец Светослав Дяков е отбелязал 2 гола в един шампионатен мач – при победата на разградчани с 5:1 в Сливен на 7 май 2013 г.