Етър Велико Търново привлече бившия футболист на изпадналия Пирин - Флорент Боджадж. Британският футболист с косовски произход подписа днес двегодишен договор с "виолетовите" и на него се разчита още повече да засили головата мощ заедно с другото ново попълнение Жилсон Варела.

Във Велико Търново определиха трансфера като удар, тъй като играчът ги е впечатлил с 5-те си гола в 11 мача за орлетата. Пирин и Етър се срещнаха в баражите в Първа лига миналата година, а Пирин изпадна в крайна сметка.

Боджадж снощи направи първа тренировка с етърци, а днес премина медицински прегледи, след което подписа с великотърновския клуб. 

Фло Боджадж е само на 22 години, роден е на 13 април 1996 г. в Косово, но от едногодишен живее със семейстовото си в Лондон и играе на Острова. Висок е 183 см и тежи 82 кг. Няколко сезона е в Хъдърсфийлд (Англия), но не успява да се наложи и е изпращан под наем в тимове като Килмарнък (Шотландия) и Нюпорт Каунти (Уелс). Следват престои в Уелинг и Уолтън Хършъм по конференциите, преди да се озове в Пирин.

Самият Боджадж споделя за себе си, че е фен на Челси, а Еден Азар е любимият му футболист от настоящия отбор. Като дете харесвал Дидие Дрогба и винаги го е имал за пример. Играе като централен нападател, но най-обича да действа на втора позиция.

"Обичам единоборствата със силни защитници, обичам да се връщам назад и да получавам топката, да я пазя, когато съм с гръб към вратата и да давам възможност на съотборниците си да се включват в атаката. Искам да играя в отбор с добър мениджър и с хубава публика", заяви Боджадж.

Фло Боджадж днес ще бъде картотекиран от великотърновския клуб в БФС и през новия сезон ще носи екипа с номер 88.