Вторият престой на Георги Иванов-Гонзо като старши треньор на Черно море приключи без време през седмицата след издънката за Купата на България срещу Монтана. Загубата бе четвърта поред във всички турнири за „моряците” и въпреки този факт, решението на клубните босове да приемат оставката на специалиста бе прието като изненада. Сега варненци, които стартираха толкова силно в първенството, излизат за първи мач без доскорошния лидер в съблекалнята, а противникът е повече от коварен.

Етър Велико Търново вече мач след мач показва, че от триото новаци в Първа лига разполага с най-сериозни футболни аргументи за запазване на своя елитен статут. Преди днешния двубой от 10-ия кръг „болярите” заемат 8-ото място с 10 точки на сметката си, което ги нарежда на 4 зад Черно море.

Срещата на „Тича” започва в 20 часа, а развитието ѝ можете да следите минута по минута в Gong.bg. Тя ще тече пряко в ефира на DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и на честотите на Дарик радио.

Черно море ще бъде воден от Емануел Луканов след приетата оставка на Георги Иванов

След наказание в тима се завръща Цветелин Чунчуков.

Позитивната серия на Етър бе прекъсната от загубата от Берое, но пък болярите продължиха за Купата на България след драма с Поморие.

По план върви възстановяването на Венци Василев, когото скоро очакваме отново да видим в игра.

Георги Иванов си тръгна от Черно море, въпреки че в продължение на 5 кръга моряците бяха лидери в Първа лига. В треньорската си кариера досега той бе начело на моряците в 98 мача за първенство, в които балансът на тима е абсолютно изравнен - 36 победи, 26 равенства и 36 загуби.

Черно море няма победа над великотърновци на свой терен от 20 май 1989 г. – 3:1, като последваха 2 загуби (0:4 на 2 юни 1990 г. и 0:1 на 9 март 2013 г.) и равенство 1:1 на 25 септември 1993 г.

В миналия кръг срещу ЦСКА Амаду Сукуна направи своя дебют за моряците. Последният гол на французина бе във вратата на варненци с екипа на Левски – при 1:0 за сините в Каварна на 7 май т.г.

Етър все още няма загуба при гостуванията си през сезона – 1 победа и 3 равенства, докато на свой терен записа 3 поражения. Само Лудогорец допусна по-малко голове във вратата си навън от трите инкасирани от болярите – 2.

Алиуне Бадара (Етър) е футболистът с най-много голове от направилите своя дебют в Първа лига през настоящия сезон – 4. Сенегалецът не се разписа само в 2 от шестте си мача, които изигра дотук.

Виолетовите бележат, но и неизменно допускат поне по гол в последните си 5 шампионатни срещи, както и в първия си двубой за купата на България през седмицата (4:2 срещу Поморие).