Амбицираният Етър Велико Търново на Красимир Балъков започна с успех футболната пролет. „Болярите” надиграха Дунав Русе с 3:0 у дома в среща от 21-ия кръг на шампионата.

На стадион „Ивайло” домакините постигнаха триумф чрез попаденията на Флорент Боджадж (47’), Даниел Младенов (69’) и резервата Милчо Ангелов (82’) през второто полувреме.

Етър доминираше през по-голямата част от двубоя и почти не остави шансове на съперника. Тимът на Красимир Балъков създаде няколко опасни ситуации за гол, а сериозната ефективност позволи на „болярите” да вкарат цели 3 гола в първия си мач за пролетта.

След този успех Етър продължава да мечтае за място в „първата шестица”, като в момента е 7-ми с 33 точки, на 1 зад 6-ия Черно море (34 т.).  Дунав никак не убеди с представянето си и остава 12-ти с 15 пункта.

..............................................

Етър - Дунав 3:0

1:0 Флорент Боджадж 47'

2:0 Даниел Младенов 69'

3:0 Милчо Ангелов 82'

..............................................

Първата интересна ситуация в срещата дойде в 4-ата минута, когато Светослав Ковачев направи силен пробив. Младият футболист влезе мощно в наказателното поле и падна, но главният съдия посочи играта да продължи.

В 11-ата минута Георги Сърмов опита удар от далечна дистанция, но топката не намери очертанията на вратата. Етър притисна съперника, а ситуациите започнаха да се редят една след друга. В 16-ата минута Румен Руменов стреля от границата на наказателното поле, но Макенджиев изби в ъглов удар. След корнера Даниел Младенов отправи удар с глава, но отново стражът на гостите се справи.

В 28-ата минута Ахмедов отправи първия точен удар за Дунав, но Иванов улови. В последните секунди на първата част Румен Руменов опита мерника си с фронтален удар от границата на наказателното поле, но топката премина в аут.

Втората част започна много силно за домакините. Две минути след нейното начело защитата на Дунав не успя да изчисти една топка и тя попадна в Флорент Боджадж. Играчът на Етър стреля мигновено от границата на наказателното поле, кълбото се отби в бранител на русенци и влетя в мрежата зад Макенджиев.

В 65-ата минута резервата Драгош Фирцулеску шутира от дистанция, но Христо Иванов отново се справи.

В 69-ата минута падна и втория гол за Етър. Много мощна контрааката позволи на Крум Стоянов да напредне в полето на съперника. При ситуация трима на един в полза на Етър Стоянов пусна наляво към Даниел Младенов, който без забавяне стреля в в долния ляв ъгъл на вратата на съперника за шестия си гол от началото на кампанията. 

В 76-ата минута Диян Димов засече с глава подаване от корнер, но топката излезе в аут. Само 6 минути след това крайният резултат бе оформен, след като подаване на Здравко Илиев отляво намери резервата Милчо Ангелов в наказателното поле, който с едно докосване направи резултата 3:0.

Съставите на двата отбора:

Етър: Иванов, Илиев, Гълъбов, Василев, Стоянов, Сърмов, Мане (Милчо Ангелов 46'), Руменов (Никола Колев 70'), Батрович, Боджадж, Младенов (Иван Стоянов 83')

Треньор: Красимир Балъков

Дунав: Макенджиев, Исаевски (Фирцулеску 55'), Динков, Патев, Инкоом, Станоев (Исмаил Иса 80'), Димов, Попадийн, Васев, Ковачев, Ахмедов (Н'Дайе 60')

Треньор: Людмил Киров

Главен съдия: Станислав Тодоров