Хеттрик на Иван Петков на "Трейс Арена". Етър Велико Търново надделя над Верея с 3:0, а нападателят реши двубоя срещу старозагорци с два гола през първата (14', 39') и един през втората част (72').

Двубоят от 30-ия плейофен кръг на Група А на Втората осмица в Първа лига на "Трейс Арена" бе изцяло под контрола на великотърновци, които взеха поредните си важни точки в шампионата.

Верея - Етър ВТ

източник: Gulliver/GettyImages

Те остават лидери в групата (47 т.), на 9 пункта пред втория Ботев Враца (38 т.), който е с мач по-малко. Верея остава последен с едва 6 спечелени точки.

.............................................

Верея - Етър ВТ 0:3 

0:1 Иван Петков 14'

0:2 Иван Петков 39'

0:3 Иван Петков 72'

.............................................

Първите 10 минути в срещата бяха по-лежерна, но след това Етър ВТ пое контрола и започна да обстрелва от всяка позиция вратата на съперника. В 9-ата минута Велко Батрович стреля от дистанция, но право в ръцете на Кристиян Кацарев.

Верея - Етър ВТ

източник: Gulliver/GettyImages

Минута след това Батрович шутира в аут с малко над вратата на съперника. Малко след това Иван Петков засече с глава подаване на Аласане Мане от корнер, но топката отново премина встрани в аут.

В 14-ата минута падна и първия гол в полза на гостите дело на Иван Петков - 0:1. Силна акция на великотърновци отляво позволи на Крум Стоянов да се измъкна зад защитата на съперника и да пусне мек пас по въздух към малкото наказателно поле. Там Иван Петков бе изпуснат от бранителите на домакините и с глава прониза Кацарев за 1:0 в полза на "болярите".

Верея - Етър ВТ

източник: Gulliver/GettyImages

В 22-ата минута Румен Руменов пусна хубав пас към наказателното поле отляво, а там Иван Петков стреля с воле, но извън очертанията на вратата. Минута след това пас отдясно на Даниел Младенов по диагонал, което намери Милчо Ангелов около точката на дузпата. Атрактивният шут на Ангелов, с топка летяща под гредата, бе спасен по много умел начин от Кристиян Кацарев.

В 27-ата минута бранителят на Верея - Иво Иванов, получи мускулна контузия и бе заменен от Мидат Галбаев.

В 33-ата минута центриране отдясно затрудни защитата на Верея. Топката стигна до Батрович, който обаче не успя да отправи добър удар и кълбото стигна до Руменов. Той стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Кацарев.

Верея - Етър ВТ

източник: Gulliver/GettyImages

Секунди след това прекрасен шанс за Крум Стоянов. Фланговият играч получи топката отляво на наказателното поле, преодоля бранител на съперника след движение с тялото, но мощният му удар с десния крак прелетя на сантиметри встрани от дясната греда зад Кацарев.

6 минути преди края Етър ВТв кара нов гол. Нова асистенция на Крум Стоянов и нов гол на Иван Петков. Подаване отляво на левия флангови играч намери Петков във вратарското поле. Той отново не бе покрит и с глава матира за втори път Кристиян Кацарев с второ попадение.

Първата част завърши с удар в гредата на Румен Руменов. Той получи пас отдясно. Отново нито един домакински футболист не го пресрещна, а халфът стреля технично с десния крак. Кацарев се разтегна максимално, но топката се отби в десния страничен стълб на вратата на Верея. Нямаше нито един играч от гостуващия тим в близост до топката, който да добави.

В 52-ата минута Етър ВТ можеше да реализира нов гол. Топката стигна до Крум Стоянов, който с физика преодоля бранител на съперника и отляво на наказателното поле върна към дузпата.

Верея - Етър ВТ

източник: Gulliver/GettyImages

Там Батрович бе останал свободен, но се засуети дали да стреля директно, или да спира топката. Докато вземе решение, топката му избяга на няколко метра в страни. Все пак халфът намери начин да шутира, но бранител на Верея изби в корнер. След него не последва нищо опасно за вратата на Кацарев.

В 57-ата минута Велко Бетрович стреля с левия крак от границата на наказателното поле, но слабо по земя - Кацарев отново нямаше проблеми да улови.

В 66-ата минута Даниел Младенов получи зад защитата на Верея и навлезе в наказателното поле. Опитният нападател преодоля Кацарев, но скъси много ъгъла и топката се спря от външната част на мрежата на вратата на старозагорци.

Верея - Етър ВТ

източник: Gulliver/GettyImages

В 72-ата минута Иван Петков офроми своя хеттрик. Даниел Младенов засече с красиво воле подаване отдясно, но топката се удари в двете греди и се спря пред голлинията. На точното място бе Иван Петков, който на празна врата оформи своя хеттрик.

До края срещата не се запомни с кой знае колко любопитни моменти. Етър ВТ успя да затвори двубоя в своя полза, взимайки успеха с крайното 3:0.

Стартови състави на двата отбора:

Верея: Кристиян Кацарев, Веселин Весков, Иво Иванов (Мидат Галбаев 32'), Габриел Желязков, Теофилос Коуроупис, Бранислав Василиевич, Хрвоие Ризванович (Емилиян Куреков 82'), Велин Желязков, Стелиян Колев (Пламен Стоянов 63'), Божидар Христов, Станислав Маламов

Резерви: Цветомир Нейков, Петър Янков, Пламен Стоянов, Велизар Ганев, Стилиян Тенев, Мидат Галбаев, Емилиян Куреков

Главен Треньор: Иван Вутов

Етър: Христо Иванов, Венцислав Василев, Георги Сърмов, Иван Скерлев, Крум Стоянов, Даниел Младенов, Аласана Мане (Яни Пехливанов 46'), Румен Руменов, Велко Батрович, Милчо Ангелов (Дино Мартинович 62'), Иван Петков (Здравко Илиев 77').

Резерви: Анатоли Господинов, Артьом Артюнин, Пламен Гълъбов, Здравко Илиев, Яни Пехливанов, Иван Иванов, Дино Мартинович

Главен Треньор: Красимир Балъков

Главен съдия: Георги Иванов