Димо Атанасов е един от редките случаи в Първа лига за футболисти със силен ляв крак. Истински флангови състезател, в момента от тима на Етър Велико Търново.

"От детенце играя само с ляв крак. После го доразвих и това ми стана силна позиция. Явно е генетично заложено, дарба. Трудно да бъде обяснено. Хората с ляв крак са по-търсени," обясни Атанасов.

"Кабрал от Левски, Веско Минев от нашия отбор," за тях се сеща той в родното първенство.

"Треньорът се стреми да нагаждаме системата към отбора, срещу който играем," продължи Димо Атанасов. "3-5-2 играех още в Локо София, имам навика в тази система. Мисля, че се справяме добре и ни носи успех до момента."

Той вече е със статут на титуляр в Етър. "Попаднах на много добър колектив, ръководство, чувствам се добре, отношението е добро. И аз, и отборът даваме максимума. Треньорът умее да комуникира с нас," сподели полузащитникът.

Възпитаникът на столичната математическа гимназия изчисли и какво трябва да се случи, за да стигне Етър до Топ 6. "Развиваме се в аритметична прогресия," заяви с усмивка той. "Показваме добри игри и трябва да затвърждаваме."