Отборът на Лудогорец победи като гост Етър с 4:1 в 14-ия кръг на Първа професионална лига и остава начело във временното класиране с 35 точки.

Втори в подреждането е Левски с 34 точки, а третият ЦСКА е с 32 в актива си.

С хеттрик за успеха над Етър се отличи Клаудиу Кешеру, който вече има 13 на сметката си от началото на сезона и продължава спора със Станислав Костов за голмайсторския приз.

Румънецът бе точен в 21-ата, 38-ата и 54-ата минута. Един гол за Лудогорец добави Марселиньо, който вкара в 25-ата.

За Етър се разписа Аласана Мане в 36-ата минута.

Любопитното е, че в последните си три гостувания Лудогорец спечели все с по 4:1 - срещу Ботев Враца, Септември и днес срещу Етър.

Отборът на Лудогорец взе добър аванс още до почивката, отбелязвайки три попадения срещу едно за домакините. Футболистите на Етър стартираха добре двубоя и в 3-ата минута след центриране на Мане последва удар, който не затрудни Ренан дос Сантос. Минута по-късно Густаво Кампаняро отправи далечен изстрел към вратата на Етър, а му липсваше точност.

Аласана Мане пък опита далечен прехвърлящ удар към вратата на Лудогорец в 8-ата минута, но не сполучи.

Първият по-сериозен шанс за Лудогорец бе в 19-ата минута. Козмин Моци реши да стреля от границата на наказателното поле и удари греда. Само две минути по-късно гостите успяха да открият резултата. Клаудиу Кешеру вакара за 1:0. Кампаняро пусна към Кешеру в наказателното поле и той с точен удар реализира за Лудогорец, отбелязвайки 11-ия си гол в Първа лига.

Съвсем кратко време бе необходимо на водения от Антони Здравков тим, за да увеличи аванса си. В 25-ата минута Джоди Лукоки бе изведен отлично с дълго подаване от Сисиньо отдясно по атаката. Напредна и пусна хубав пас към Марселиньо, за когото не бе проблем да реализира.

Етър не се предаде и в 36-ата минута Флорент Боджадж овладя след грешка на Светослав Дяков, към който Сисиньо опита да върне топката. Боджадж подаде отлично към нахлуващия на скорост Аласана Мане, който реализира за 1:2.

Радостта на домакините обаче не трая дълго. Само две минути след попадението на великотърновци Сисиньо изведе чудесно Клаудиу Кешеру, който бе на границата на наказателното поле. С хубав удар румънецът бе точен за 3:1 в полза на шампионите в 38-ата минута.

До почивката играчите на Етър отправиха два изстрела, с които обаче не затрудниха Ренан. В 41-ата Велко Батрович стреля, но право в ръцете на вратаря на Лудогорец, а в 45-ата и Георги Сърмов пробва мерника си.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА

Скоро след подновяването на играта през второто полувреме Лудогорец увеличи аванса си. В 54-ата минута Клаудиу Кешеру отбеляза третия си гол. Марселиньо подаде страхотно към румънеца, който преодоля Христо Иванов за 4:1 за Лудогорец. Три минути по-късно опасна атака за гостите завърши с удар на Кешеру, но той не бе точен.

В 58-ата път попадение на Густаво Кампаняро в мрежата на Етър не бе зачетено заради спорна засада.

До края оборотите в двубоя паднаха. Велко Батрович не успя да отправи добър удар в 60-ата минута и да застраши вратата на Лудогорец, а десетина минути по-късно нова атака на домакините приключи заради засада на Румен Руменов.

Влезлият като резерва Жоао Пауло на два пъти застраши вратата на Етър в 71-ата минута, а в самия край на мача Етър можеше да вкара втори гол.

Първо Георги Сърмов не затрудни Ренан дос Сантос, а малко след това Флорент Боджадж бе по-близо до целта, но резултатът остана 1:4 и съответно победата бе за шампионите от Разград.

Стартовите състави

Етър: Христо Иванов, Крум Стоянов, Ерик Почански, Димо Атанасов, Иван Скерлев, Никола Колев, Флорент Боджадж, Георги Сърмов, Аласана Мане, Велко Батрович, Пламен Гълъбов

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Сисиньо, Натанаел, Антон Недялков, Козмин Моци, Густаво Кампаняро, Светослав Дяков, Марселиньо, Джоди Лукоки, Вандерсон, Клаудиу Кешеру