Лудогорец разгроми Етър с 4:0 в последна среща от 13-ия кръг на Първа лига. По този начин футболистите на Димитър Димитров-Херо вече имат преднина от 5 точки пред ЦСКА на върха в класирането. Етър остава на незавидното 12-то място с актив от 12 пункта.

В 24-ата минута Джоди Лукоки центрира от фаул и Кешеру с глава не остави шансове на Христо Иванов за 1:0. Десет минути по-късно отново румънския нападател бе изпуснат от защитата на Етър, но вратарят Иванов се хвърли в краката на Кешеру и спаси. 

Само 180 секунди по-късно Марселиньо намери непокрития Вандерсон, който от чиста позиция стреля неточно. В началото на втората част Георги Сърмов отправи първи точен удар към Хорхе Броун.

Лудогорец направи 2:0 в 59-ата минута, когато Кешеру засече центрира от корнер на Вандерсон. В следващите минути сериозни пропуски направиха Кешеру и Анисе. В 65-ата минута в игра за Лудогорец се появи Върджил Мисиджан.

Само 60 секунди по-късно холандецът отбеляза красиво попадение. Той овладя пред наказателното поле с гръб към вратата на Етър, завъртя се и с фалцов изстрел с десния крак не остави шанс на Иванов - 3:0.

В 82-ата минута Самб Бадара остана сам срещу Броун, но стреля в тялото на вратаря. Клаудио Кешеру оформи своя хеттрик в 85-ата минута, когато отблизо прати топката в мрежата.