Лидерът във временното класиране Левски се готви за гостуване във Велико Търново в мач от 6-ия кръг на Първа лига. Двубоят Етър - Левски е в събота, 25-и август от 18.45 часа.

Мача можете да проследите минута по минута в GONG.BG. Също така можете да го гледае в PLAY DIEMA Xtra и по телевизия DIEMA SPORT, както и да го слущате по Дарик радио.

Три мача и три победи е активът на "сините" под ръководството на новия треньор Славиша Стоянович. Левски е с 13 точки начело в подреждането и все още без поражение. Паулиньо е възстановен и попадна в групата за двубоя, а Яблонски продължава да се готви по индивидуална програма.

Етър пък е 12-и във временното класиране с 4 точки и само една победа към момента, а цели 28 години тимът не е побеждавал Левски.

Красимир Балъков обеща, че отборът ще търси своите шансове. "Нека играчите да дадат всичко от себе си и да зарадват привържениците на футбола, да стане една динамична, хубава среща, а накрая да спечели футболът", сподели Балъков в навечерието на сблъсъка.

За великотърновци продължават проблемите в защита, а на стадиона се очакват около 8000 зрители за срещата с Левски.

Предлагаме ви още любопитни факти:

- Етър няма победа над "сините" от шампионския си сезон 1990/91 г., когато би с 1:0 насред София на 8 юни 1991 г. Оттогава последваха 13 загуби от Левски и едва 5 равенства и голова разлика през периода 7-47.

- Георги Сърмов (Етър) бе част от Левски при последната шампионска титла на "сините" през 2008/09 г., а беше първи със сините и през 2006/07 г. 95 от неговите 200 мача в елита са за Левски.

- Ако получи жълт картон, защитникът на Етър Крум Стоянов (единствен в лигата с 4 официални предупреждения), ще стане първият футболист през сезона, наказан за натрупани картони.

- Славиша Стоянович стартира като последния чуждестранен треньор на сините Делио Роси – с 3 победи в първите си 3 мача начело на тима. Победната серия на италианеца тогава бе спряна с 0:0 срещу Лудогорец. Най-добрият старт с Левски на чужденец са 7-те поредни победи на Славолюб Муслин от 16 март до 24 април 2002 г.

- Мартин Полачек дебютира с 3 сухи мрежи на вратата на "сините" в първите 5 кръга, само двама други на неговия пост сториха същото – Черниаускас (ЦСКА) и Луков (Локо Пд).

- Лидерът Левски е отборът в лигата, който най-отдавна не е губил шампионатен мач – от 15 май т.г., 2:3 срещу ЦСКА в предпоследния кръг на миналия сезон.