Още само три мача останаха да се изиграят в българския футбол, преи завесата на този сезон да падне окончателно. Тази вечер е първият от тях, след който ще имаме окончателна яснота върху всички родни участници в евротурнирите. 

На "Герена" Левски посреща Етър в баража за Лига Европа и победителят ще вземе последната трета квота на Първа лига за втората по сила европейска клубна надпревара. Там вече са носителят на Купата на България Локомотив Пловдив, както и вторият в класирането ЦСКА. 

Битката за Европа е от 20:00 часа тази вечер. Можете да я наблюдавате директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим и минута по минута на GONG.BG. 

За Левски това е последна възможност да изтрие поне част от лошите спомени на феновете си през изминалия сезон. В него "сините" започнаха добре, дори имаха шансове за титлата, но колебанията в края на 2018 г., а после и през март и април не просто лишиха "сините" от възможността да прекъснат 10-годишната суша без трофей, но и ги пратиха зад ЦСКА. 

Сега треньорът Георги Тодоров трябва да вади кестените от огъня в последния си мач начело на тима. Самият той обяви, че желанието му е след този сезон да се посвети отново изцяло на ролята си в школата на "сините", така че със сигурност е мотивиран да свърши работата си докрай.

Добрата новина за него е, че ще може да ползва всичките си налични футболисти. Голяма част от контузените почиваха в последния кръг от плейофите срещу Берое и получиха достатъчно време да превъзмогнат болежките си. Хали Тиам и Станислав Костов имаха травми, но вече са възстановени от тях и ще са на линия. 

Проблеми няма и за колегата му Красимир Балъков. Легендата от САЩ'94 ще води за последно родния си отбор, а от утре застъпва начело на националния тим на България и със сигурност ще иска да се раздели подобаващо с "болярите", класирайки ги за Европа за първи път от близо 30 години. 

Какво ще се случи, ще разберем в късните часове на деня във вторник. Тъй като в тази битка няма реванш, при равенство в 90-те минути, ще следват продължения, евентуално след това и дузпи. За Левски това е трети бараж в историята от три състояли се изобщо. Досега "сините" нямат празно - биха Верея с дузпи в първото издание, после Черно море с 4:1 във второто и сега се надяват на хеттрик.