Наставникът на Етър Велико Търново Красимир Балъков поздрави своите момчета след победата 2:0 над Септември София в 20-ия кръг на Първа лига, като заяви, че равносметката за календарната 2018 година може да бъде само позитивна.

С 30-те си точки „болярите” се намират само на една зад 6-ия в подреждането Черно море и има съвсем реални шансове да се пребори за изключително силно класиране до края на редовния сезон.

„Много трудно спечелихме срещу Септември, както и очаквахме. Изключително тежък мач срещу тим, който е в подем към края на полусезона. Моите футболисти успяха да разберат важността на този мач и да дадат всичко от себе си. Накрая им го казах – това е плодът на всичките им усилия не само в този мач, а и през целия полусезон”, коментира Балъков пред DIEMA SPORT.

„Само позитивна е равносметката ни, не може да бъде друга. Миналата година се борехме за оставане в групата, сега сме с 30 точки и имаме шансове за първата шестица, макар че това не ни влиза в сметките.”

„В българското първенство може много трудно един треньор да успее с всичко до началото на подготовката. Най-вероятно няма да се справим навреме и сме го приели. Имаме идеи и разговори (с потенциални попълнения – б.р.), но първо всички трябва да си починат – треньори, състезатели, ръководители.”

„Имаме доста добра конкуренция, но искаме догодина да дадем повече време на по-младите момчета, да ги интегрираме по-добре. Нямаме възможности (има предвид финансови – б.р.) и сме реалисти. Търсим състезатели или под наем, или някой чужденец, който да е на нивото на заплащане, което можем да си позволим.”

„Конкретни имена сега не искам да казвам, защото всичко е в сферата на спекулацията. Когато дойде времето, ще обявим официално”, допълни Балъков.