Красимир Балъков присъства на снощната среща на фенове на Етър Велико Търново с ръководството на клуба и заяви, че запалянковците трябва да подкрепят отбора си до последно.

„Изключително спонтанна среща на базата може би на лошите резултати, които отборът в последното време има. Аз като човек, който е израснал в този клуб, откликнах и присъствах. Този клуб ме е създал като футболист. Беше една много позитивна дискусия. Успяхме да направим една много добра дискусия с добър край”, коментира Краси Балъков след срещата и продължи:

„Опитахме се да стопираме малко емоцията от негативните резултати, да има разбиране и да се подкрепят футболистите, и най-вече да успокоим малко обстановката.”

„Феновете са много емоционални, аз напълно ги разбирам. С моя богат опит в чужбина, дадох съвет, че просто трябва да подкрепят отбора си докрая и да бъдат сплотени. Първенството е много дълго. Надявам се да съм бил полезен. Например, когато Щутгарт изпадна от Бундеслигата, до последно отборът беше пълен докрая. Трябва да се опитаме да бъде заедно, защото негативизмът се предава на терена”, сподели още Красимир Балъков.

Попитан за базата във Велико Търново, Балъков отговори:

„Направи се стадиона, направиха се доста неща. Аз много пъти съм се срещал с кмета и общината, и се търсят най-подходящите варианти. Има разбиране от страна на общината. Просто трябва да се намери правилният път. Знаем нашето дередже, че базите са в трагично състояние. Какъв ще е пътят, това е друг въпрос. Навсякъде базите са основно нещо за развитието на футбола. Проблемите в Търново са ясни. Надявам се в близко бъдеще да се реализира нещо по-конкретно.”

„Стискам палци Етър да оцелее в Първа лига. Смятам, че има качестват и възможност. Първенството е доста интересно и има доста шансове. Ако един шанс изпуснеш, идва друг. Ако всички са заедно и се подкрепят, ще има успехи и отборът ще остане в елита”, категоричен бе Краси Балъков, а за развитието на шампионата, заяви:

„След като вече 1 точка остана разликата от първия отбор, нормално е да бъде интересно първенството. Но още е рано. Има още много мачове. Първенството ще е много интересно. В дъното на таблицата също ще е интересно.”