Главният мениджър на Етър Велико Търново Красимир Балъков се обърна към феновете на клуба в навечерието на втория дял от Първа лига. Специалистът отново покани привържениците на мачовете на отбора и им благодари за подкрепата.

В първия мач от пролетния дял търновският тим посреща Дунав Русе от 12.30 часа. Срещата ще можете да проследите по NOVA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и GONG.BG.

Благодаря ви най-сърдечно за хубавите думи и признанието към мен във вашето писмо. Винаги съм казвал, че футболът е социален феномен, защото преди всичко той е игра за феновете. Това, че вие ставате все повече и повече с всеки изминал мач, означава само едно – Етър върви в правилната посока.

Естествено, не винаги е възможно да се побеждава, не всеки мач минава така, както си го начертал като стратегия. Но когато играчите се раздават докрай, когато всеки на терена и по трибуните дава всичко от себе си даден двубой да завърши позитивно, тогава удовлетворението и успехите рано или късно винаги идват.

Когато се върнах, за да поема клуба, който ме е създал като футболист, аз ясно си давах сметка, че ще бъде трудно от отбор, който се бори да оцелее да се създаде за кратък срок тим със самочувствие на победител, какъвто Етър несъмнено бе в миналото. Независимо от многото проблеми, които и до днес съществуват, крачка по крачка намерихме верния път и за година фактите са налице.

Етър се превърна в отбор, с който всички се съобразяват. Освен здравата работа на футболистите и всички в клуба, не по-малка за успехите е ролята на феновете по-трибуните. Заедно ние сме силни и вървим напред. Затова, позволете ми преди старта на пролетните двубои да ви благодаря за това, че безрезервно поддържате отбора и подкрепяте мен и нашата работа като екип.

Благодаря Ви, че свързвате възраждането на Етър и като цяло на футбола във Велико Търново с моето завръщане тук, но развитието на един футболен клуб не трябва да зависи от една личност, а от съмишленици, които гледат в една посока и работят за една кауза. Сигурен съм, че спомените и това, което сме създали заедно, ще останат незабравими, а направеното до момента ще бъде надградено, независимо дали от мен или от моите колеги.

Искам да се обърна и към всички търновци, любителите на спорта и футбола: идвайте на мачовете на отбора. Водете на стадиона вашите приятели, съседи, децата си, защото футболната култура започва да се изгражда и възпитава още в най-малките фенове.

Нека направим мачовете на Етър един празник на положителните емоции и радостта, която носи футболът!