Наставникът на Витоша Бистрица Костадин Ангелов призна, че отборът му не е заслужавал да спечели двубоя от втория кръг на Първа лига срещу Етър Велико Търново. Според него равенството 1:1 е било напълно справедливо, а колкото до следващия мач на „бистришките тигри” – визита срещу Левски – Ангелов обеща „един неспокоен мач”.

„Единствената цел е да стоим добре на терена. Изпълнихме наполовина това нещо в днешния мач, защото през второто полувреме дадохме инициативата на противника. Изцяло доминирахме през първата част, но после отстъпихме и Етър взе надмощие. И двата отбора имаха ситуации. Доколкото мога да преценя обективно, равенството е най-правилният резултат”, каза Ангелов след ремито срещу „болярите”.

Уморените бойци на Витоша изстрадаха реми за историята

„Определено отстъпихме физически, тъй като Етър използваха прийом с трима защита и ни беше доста трудно да ги пресираме. Това костваше доста физически усилия, за които след 15-ата минута на второто полувреме си пролича, че още не сме в топ форма.”

„Предприехме тези смени, които бяха най-наложителни – извадихме Григор и Гочев, които още не са готови. Искахме да освежим отбора.”

„Нямаме стил на контраатака, но Отофе „спука гуми” и не му стигнаха сили. И те имаха ситуации. Нека бъдем честни - не мога да кажа, че сме заслужавали да победим.”

„В България ме вбесява това, че всички се търкалят и просят нарушения. В интерес на играта е да не се симулира. Аз съм на мнение, че трябва да побеждаваш честно. Инструкциите на съдиите преди мача бяха, че ще бъдат много строги към симулациите. Апелирам към всички отбори да спрат да се търкалят и да просят нарушения. Колкото до играта с ръка – не всеки път тя е нарушение. За съжаление доста от футболните деятели не знаят правилата и това коства много обвинения към Футболния съюз.”

„Не ми се коментира (съдията и отсъжданията – б.р.), няма значение. Всеки греши. Ние сме хората, които може би грешим най-много на терена. Говоря за мен и футболистите, според мен днес реферите сгрешиха по-малко от тях.”

„Ние имаме един чудесен човек за президент на клуба и основното нещо е да радваме него и хората. Не играем за точки, а да развием този клуб и да бъдем горди с това, което се случва. Според мен сме най-бързо развиващият се клуб.”

„Не съм съгласен, че ще сме замесени в борбата за оцеляване. Тогава и ЦСКА би трябвало да са там, защото те не успяха да победят (в първия си мач от сезона – б.р.). Няма да се борим за оцеляване, защото за това първо трябва да те е страх от изпадане.Мен не ме е страх.”

„Мачът срещу Левски? Ние също искаме да спечелим, така че им обещавам един неспокоен мач. Ще направим всичко възможно да им влошим настроението”, завърши Ангелов.