Старши треньорът на Етър Велико Търново Росен Кирилов демонстрира желание да надгради над позитивното начало в efbet Лига  и амбициозно обяви, че ще търси победа над Левски във втория кръг за сезон 2019/2020.

В неделя, 21 юли, от 21 часа „болярите” ще изиграят първи домакински мач за кампанията. Те посрещат Левски на своя „Ивайло”, а мачът ще можете да проследите минута по минута в GONG.BG, а също и в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Кирилов и неговите футболисти определено имат нужната мотивация да покажат, че 2:2 на „Българска армия” срещу ЦСКА не е било случайност.

„Момчетата са готови за мача с Левски – амбицирани и мотивирани да изиграем добър мач и да направим всичко възможно да победим. Програмата-максимум е да вземем три точки и да победим Левски, програма-минимум нямаме. Искаме да продължим с добрите игри – най-важното във футбола са постоянните изяви на отбора. Ако успеем да задържим добро високо ниво, ще бъде много добре”, пожела си наставникът на „виолетовите”.

„Мачът срещу ЦСКА ни носи самочувствие, защото да стартираш на „Българска армия” с добра игра е чудесно. Резултатът не е маловажен, но на мен ми хареса начина, по който играхме. Дори накрая можеше и да победим. Има положителна емоция, която виждам в хората в града. А на играчите носи самочувствие и амбиция да се представят също така добре и срещу Левски.”

„Не ме притеснява, че съперникът натрупа три поредни победи за първенството и Лига Европа. Левски винаги си е Левски, в каквото и състояние да е, винаги играе за победа и е много трудно срещу такива отбори. Ще се опитаме да ги затрудним максимално и да ги победим. Имахме цяла седмица, надявам се да сме успели да се подготвим максимално. Най-важното в този мач е да имаме вярата, че можем да ги победим, защото имаме възможности да го направим.”

„Не мисля дългосрочно, ако си изпълняваме краткосрочните цели, ще изпълним и генералната, която е добро представяне в лигата.”

„Нямаме проблеми с нови контузени играчи. Никола Колев вече тренира на пълни обороти и ще е готов за мача. Трайно контузените са ясни – Иван Петков, Милчо Ангелов и Христофор Хубчев. Милчо вече започна да тренира, но ще му трябват три седмици да е напълно готов. Същото се отнася и за Хубчев, но той се нуждае от повече време, защото седем месеца не е играл. Наличните играчи са достатъчни за мача, те бяха достатъчни и срещу ЦСКА, а сега имаме опция и с Никола Колев.”

„Призовавам хората да напълнят стадиона. Отборът заслужава, Етър е клуб с традиции и поне срещу силните противници стадион Ивайло трябва да е пълен. Виждаме в Англия как отбор изпада от Първа в Трета лига, но стадионът му продължава да е пълен. Такъв трябва да е начинът на мислене – каквото и да се случва, да има постоянна подкрепа”, завърши Кирилов.