Локомотив Пловдив излъга с 1:0 Етър в среща от 29-ия кръг на Първа лига и се класира за плейофите за Лига Европа.

Двубоят започна равностойно, като двата съперника предложиха открит футбол. В 12-ата минута Парвиз Умарбаев от домакините центрира от фаул, но Веселин Марчев не стигна до топката. Пет минути по-късно вратарят на "черно-белите" Илко Пиргов изби топката след изстрел на Аласана Мане от пряк свободен удар. В 24-ата минута Анте Аралица от "черно-белите" отправи изстрел с глава, но Денис Гргич спаси.

Играчите на Етър отговориха с опасна атака в 37-ата минута, при която Даниел Младенов стреля, но Илко Пиргов хвана топката. Георги Сърбов пробва късмета си от пряк свободен удар в 42-ата минута, но не уцели вратата на съперника. Секунди преди почивката Димо Бакалов излезе на удобна позиция, но отправи неточен удар. Домакините започнаха по-активно второто полувреме и бързо стигнаха до гола.

В 53-ата минута Анте Аралица центрира към Димо Бакалов, която засече топката във вратата за съперника за 1:0. Това попадение попари "болярите", които дълго време не успяха да излязат от шока. В 66-ата минута Аласане Мане отправи неточен удар към вратата на "черно-белите". Съотборникът му Георги Пашов излезе на удобна позиция малко преди края след изпълнения на пряк свободен удар, но стреля в тялото на Стивън Езе и излезе в корнер.

Останаха съмнения, че топката е срещнала ръката на защитника на "смърфовете", но съдията прецени, че няма основания да отсъди дузпа в полза на Етър. С победата Локомотив събра 36 точки, докато Етър е с 24 три кръга преди края на втората фаза на шампионата.

Вижте повече във видеото от предаването "Обзор на кръга в Първа професионална лига" по телевизия DIEMA SPORT.