Вратарят на Етър Христо Иванов изрази задоволството си след успеха на великотърновския тим над Славия с 2:0. Победа, която прати „болярите” в баражен мач срещу Левски за последното място в Първа лига, даващо право за игра в Лига Европа. Стражът, който е повикан и в групата на националния отбор за предстоящите евроквалификации, изигра солиден мач, без да допусне гол и спомогна на тима му да се добере до този мач с Левски.

„Тези мачове са най-трудни, трябваше да бъда максимално концентриран. Трябваше да бъдем стабилни и бяхме такива. Бях сигурен, че ще вкараме голове и просто не трябваше да допуснем. Наградата е за целия отбор”, започна Иванов.

„Крайно време беше да вкараме от статично положение. Изиграваме ги добре, центрираме хубаво, но все нещо малко липсва. Славия се бяха „пакетирали” до първия гол и е хубаво, че се получи”, акцентира той. „Още преди началото на тези плейофи си казахме, че баражът за Лига Европа ще е бонус за нас. Нямаше какво да губим след първия мач. Искахме този мач и затова днес играхме така добре. Хубавото е, че постигнахме чистата победа с 2:0”, продължи той.

„Чудесно е да съм национал на България. Макар и късно, се радвам, че получих повиквателна. Радвам се, че убедих Красимир Балъков с изявите си”, каза още Иванов. „Не мисля още за националния отбор сериозно. Няма как обаче да не мислиш, тъй като съм съсредоточен за Левски. Искам Етър да продължава така и догодина. Имам договор за още много години и дано така продължаваме”.

„Винаги, когато играеш на „Георги Аспарухов” Левски е фаворит. Отиваме там, тъй като няма какво да губим. Това е бонус-мач. Нашата цел си я постигнахме. Хвърляме се здраво и каквото стане. Напрежението е в Левски, отколкото при нас”, завърши Христо Иванов.