Помощник-треньорът в Етър Велико Търново Иван Вутов поздрави момчетата за убедителната победа с 2:0 над Витоша Бистрица в 15-ия кръг. Това сложи край на серията от 3 поредни загуби, която „виолетовите” записаха в първенството.

Етър перифразира шопска поговорка: От Витоша по-ниско нема

„По принцип знаехме, че този мач ще бъде много нервен и труден, по причина, че Бистрица щеше да играе разкрепостено. На нас тегнеше това, че тази победа е задължителна. Знаете с какви отбори играхме напоследък. Радвам се, че момчетата показаха изключително желание за победа. Доминирахме през целия мач, имахме доста голови положения”, каза Вутов.

„Недоволни бяхме от играта на някои хора в средата на терена в предните мачове. Лично негово решението да пусне млади футболисти с не чак толкова голям опит. Явно е сполучил в опитите си, затова заслугата е изцяло на старши треньора.”

„Ние знаем, че Витоша ще играе по-затворено и на тази база ни трябваха хора, които играят силно „на втория етаж”. Имаме хора, които умеят да центрират добре. Сашо Александров е неуморим отдясно, от другата страна е Димо Атанасов. Доволни сме от офанзивата по крилата.”

„През цялата седмица беше залегнала една депресия върху треньорския състав и предимно върху Станислав. Запазихме спокойствие и като че ли това беше най-важното.”

„Като изключим 5-6 отбора, най-вече тези от първата шестица, другите тимове са равностойни и не е никаква изненада кой кого може да победи.Мисля, че можем да очакваме още една победна серия”, завърши Вутов.