Капитанът на Етър Велико Търново Георги Сърмов ще продължи от лятото кариерата си в чужбина. Халфът ще играе в немския Кемницер, който влиза след края на сезона в Трета Бундеслига. Договорът му е за срок от 2 години, информират от Етър.

В последните два сезона Сърмов бе неизменен титуляр и основен играч на тима, както и негов капитан.

Немският клуб е наблюдавал Сърмов по време на зимната подготовка в Анталия и смята, че с опита си той може много да помогне на тима. Преминаването му там става благодарение и на контактите, които Красимир Балъков има с немския футбол.

Кемницер влиза в Трета Бундеслига, но има амбиции в следващите години да се пребори за влизане и във второто ниво на местния футбол.

„Споразумението ни със Сърмов беше да играе в Етър, но да го пуснем при подходяща оферта от чужбина. До лятото той ще си бъде с виолетовия екип, след което поема за Германия. Вече две години той показа своя голям професионализъм в Етър. Благодарим му за неговия принос за чудесното представяне с виолетовия екип и се надяваме да продължи успешно кариерата си в Германия”, заявиха от ръководството на великотърновския клуб.