Старши треньорът на Етър Велико Търново Станислав Генчев бе доста критичен към представянето на своите футболисти при тежкото поражение с 0:4 от Лудогорец в 13-ия кръг на Първа лига. Наставникът заяви, че е разочарован от отношението на подопечените си при статичните положения, които се оформят като ахилесова пета за „болярите”.

Лудогорец изтръска здраво "болярите" и дръпна на върха

В Разград шампионите вкараха веднъж след центриране от пряк свободен удар и веднъж след корнер, за да дръпнат с 2:0, а после интригата се изпари.

„Най-вече това, което ме разочарова, бе отношението на по-голямата част от футболистите. Недопустимо е срещу класен отбор като Лудогорец да допускаме такива елементарни грешки. При първите им два гола – тотално заспиване. После имаше само един отбор на терена. 0:4 е най-малкото, с което си тръгваме днес”, коментира Генчев пред DIEMA SPORT.

Херо: Ще излезем с чест от мачовете с Левски и ЦСКА

„Получаваме доста голове от статични положения. Това го говорим, тренираме го, но при втория-третия корнер за съперника пада гол във нашата врата. Най-малко сме очаквали преди началото на сезона да допускаме голове след статични положения. Тогава имахме други притеснения, но се оказа, че това е най-слабото ни нещо.”

„Венци Василев нямаше никакви проблеми през първото полувреме. След паузата имаше подхлъзване, при което усети дръпване. Затова го сменихме. Ще има прегледи, за да установим какво е състоянието му.”

„Като няма победи е нормално да ни се отрази на самочувствието. Само победи могат да ни върнат на правилния път. Ще се постараем в следващите мачове да постигнем такива.”

„Трудно е да кажа кой е бил най-тежкият ни съперник. Днес ние бяхме най-слаби срещу Лудогорец. Очевидно е, че те са с едни гърди пред останалите”, добави Генчев.