Отборът на Етър победи Славия с 2:0 и по този начин си осигури седмото място в класирането и съответно бараж с Левски за участие в предварителните кръгове на Лига Европа. Отборът от Велико Търново изоставаше с 1:0 след първия двубой в София, но на своя стадион "Ивайло" успя да заличи този пасив и да преодолее "белите" Головете за "болярите" вкараха Яни Пехливанов в 23-та минута и Милчо Ангелов в 37-та минута. 

Двубоят започна с надмощие на Етър. Домакините имаха сериозно предимство по отношение на владението на топката, като Славия трудно успяваха да овлядеят кълбото. Все пак първите два изстрела в мача бяха за Славия. Първо Цветелин Чунчуков стреля от пряк свободен удар в 6-та минута. Ударът на нападателя обаче беше слаб и попадна право в ръцете на стража на домакините Христо Иванов. 

Вторият удар в двубоя също беше на сметката на Славия. Владислав Узунов намери пространство за шут фронтално срещу вратата, но ударът му беше твърде слаб, за да затрудни вратаря на домакините, който улови топката спокойно. 

При първия су удар във вратата обаче отборът на Красимир Балъков успя да открие резултата след ъглов удар. След центрирането в наказателното поле защитникът на Славия Давид Хуманес не успя да се намеси добре, след което Яни Пехливанов успя да се възползва от тази грешка и да прати топката във вратата на Георгие Петков за 1:0.

Голът даде допълнителен тонус в действията на Етър. Натискът на домакините ставаше все по-сериозен и логично се стигна до втори гол за "болярите". Даниел Младенов центрира от същата страна, от която падна и първия гол. Отбраната на Славия отново не беше достатъчно добре организирана, като нападателят на домакините Милчо Ангелов се извиси най-високо и заби топката извън обсега на Георги Петков.   

Второто полувреме започна по същия начин, както завърши и първото. Етър отново създадоха първата голяма възможност. В 50-та минута с огромен пропуск се отчете Даниел Младенов. Топката беше насочена към наказателното поле, където Милчо Ангелов успя да я насочи в посока към "седмицата" на отбора на Красимир Балъков, но Младенов не успя да преодолее Георги Петков след силен удар в близкия му ъгъл.  

До края на двубоя Славия изнемогваше да създаде същински голови положения, а футболистите на Етър бяха доволни с резултата на светлинното табло.. Най-добрият шанс за "белите" дойде в 79-та минута. Владислав Узунов получи топката на вляво от вратата на Христо Иванов, но прострелното му центриране не успя да намери съотборник. 

До края на двубоя Славия продължи да се опитва да вкарат решителен гол, с който да спечели седмото място, но това така и не се случи. Така Етър си заслужи възможността да спори с Левски за последното място, даващо право на участие в квалификациите за групите на Лига Европа. Двубоят ще бъде на 3-ти юни на стадион "Георги Аспарухов". 

 

1:0 - Яни Пехливанов

2:0 - Милчо Ангелов

Етър: Христо Иванов – Здравко Илиев, Пламен Гълъбов, Яни Пехливанов, Венцислав Василев, Георги Сърмов, Крум Стоянов, Румен Руменов, Флорент Боджадж, Даниел Младенов, Милчо Ангелов.

Треньор: Красимир Балъков

Славия: Георги Петков – Ертан Томбак, Давид Хуманес, Димитър Велковски, Милен Гамаков, Георги Йомов, Славчо Шоколаров, Янис Карабельов, Владислав Узунов, Дарко Тасевски, Цветелин Чунчуков.

Треньор: Златомир Загорчич

Стадион: „Ивайно”, Велико Търново

Съдия: Никола Попов, София