Етър продължава възхода си и записа втора поредна победа като гост от началото на сезона. Момчетата на Красимир Балъков надделяха в невероятно зрелищен мач над Дунав в Русе с 4:2 и продължават да се катерят в класирането. 

"Болярите" сами с инаправиха мача труден, въпреки че победата им изглеждаше сигурна ид ори разгромна в един момент. Те поведоха с 3:0 за десет минути в началото на мача, но допуснаха домакините да им върнат две попадения в края на първата и началото на втората част. 

И тъкмо когато изглеждаше, че великотърновци ще изпуснат комфортния си аванс под натиска на "драконите", реализираха дузпа за крайното 4:2 и така трите точки останаха за гостите. А играчите на Дунав само могат да съжаляват, че не взеха нещо от този мач, защото удариха и греда, а имаха и изключително много чисти положения.  

Първата част на мача предложи много емоции и зрелище, а още от самото ѝ начало феновете бяха зарадвани с голове. Между 10-та и 20-та минута "болярите" взеха страхотен аванс от три чисти гола и пратиха съперника в нокаут. 

Началото на головата серия за гостите постави Даниел Младенов. Тогава Димо Атанасов с перфектен дълъг пас намери Флорент Боджадж зад защитата, той пусна към непокрития около точката Младенов и бившият играч на Левски просто нямаше как да сбърка - 1:0. 

Само четири минути след това "виолетовите" вече водеха с 2:0. Тогава пак със страхотен пас, този път на Георги Сърмов, зад защитата беше изведен Велко Батрович. Сърбинът с перфектен прехвърлящ пас преодоля излезлия да го пресрещне вратар Филип Димитров и удвои. 

Домакините така и не успяха да се отърсят от този нокдаун и бяха пратени в нокаут след само 20 минути от началото на мача. Тогава ветеранът Мартин Ковачев направи детинска грешка в защита и подари топката на Флорент Боджадж. Косоварят опита да намери Никола Колев, който обаче закъсня, но защитата на Дунав не успя да избие добре и позволи на Румен Руменов на почти празна врата да мушне топката в мрежата за 3:0. 

След като видяха, че нямат какво повече да губят, играчите на Дунав тръгнаха по-смело напред и стигнаха до своите шансове. Петър Патев надскочи вратаря при един пряк свободен удар, но прати топката на сантиметри встрани от вратата. 

Малко след това вратарят Христо Иванов трябваше да бъде изгонен, след като игра с ръка извън наказателното поле, но реферът Ивайло Стоянов не видя нарушението. Малко след това ветеранът на вратата на Етър се намеси подобаващо и спаси тима си. 

В 40-та и 42-та минути младокът Светослав Ковачев самостоятелно навърза защитата на съперника и стреля и двата пъти от границата на наказателното поле, но и двата пъти вратарят изби точно до дясната си греда. Гол така и не падна в тези ситуации. 

Но и Иванов капитулира в продължението на първата част. Тогава Красимир Станоев стреля перфектно от пряк свободен удар от около 30 метра, като прати топката до дясната греда и въпреки че стражът я докосна, не успя да я избие и трябваше да я извади от мрежата си. Така почивката дойде при резултат 3:1 за влеикотърновци. 

Втората част започна във вихрено темпо и този гол в продължението даде криле на домакините. Те организираха няколко опасни атаки, в основата на които беше Ковачев, но ударите му не намериха целта. След негово изпълнение в 48-та минута защитата на "болярите" изчисти в корнер. 

След този ъглов удар Ковачев качи топката на главата на Георги Динков и той с прецизно изпълнение преодоля вратаря и намали на 2:3, връщайки с пълна сила интригата. А после "виолетовите" бяха стъписани и допуснаха още опасности пред вратата си. 

При една от тях именно Ковачев беше изпуснат да стреля с глава от вратарското поле, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата и статуквото с едно попадение аванс на "болярите" се запази, но мачът продължаваше да е много интересен и интригуващ. 

Русенци бяха много близо до изравняването в 59-та минута. Тогава Красимир Станоев центрира от наказателното поле и намери Мухамаду Ндиайе във вратарското каре, но изстрелът му с глава кацна на напречната греда и голът не се получи. 

Дунавци бяха много активни в предни редици, но редуваха пропуск след пропуск чрез Ковачев, Коконов и Ндиайе. И вместо да стигнат до изравняването, бяха наказани при една от контрите на великотърновци. Това се случи в 71-та минута. 

Тогава Ерик Почански със страхотен пас изведе Румен Руменов зад защитата, той чукна топката точно пред връхлитащия към него вратар Филип Димитров и беше повален от него. Дузпата беше безспорна и от нея Георги Сърмов щеше да скъса мрежата за 4:2. 

Това сякаш пречупи домакините, но въпреки това те продължаваха да атакуват. Натискът им обаче вече не беше толкова организиран и не вещаеше толкова големи опасности за Христо Иванов, въпреки че ветеранът се намеси подобаващо на два пъти при удари на Ковачев. 

В крайна сметка повече нищо интересно не се случи до края на мача, освен като изключим една греда в продължението на мача, тресната от Флорент Боджадж. И така Етър излезе победител от тази зрелищна битка с множество разменени удари. След тази развръзка тимът на Красимир Балъков има вече 10 точки в актива си и дори чука на вратата на Топ 6. Дунав остава с 6 точки в долната част на таблицата. 

Ето и на кого разчитат двамата треньори: 

Дунав: Филип Димитров, Божидар Васев, Мартин Ковачев, Георги Динков, Христо Попадийн, Красимир Станоев, Петър Патев, Иван Коконов, Борислав Балджийски, Светослав Ковачев, Ахмед Ахмедов;

Резерви: Станислав Антонов, Александър Александров, Ахмед Бен Еша, Бранимир Костадинов, Глаусио да Силва, Едуардо Гелен, Мухамаду Ндиайе;

Етър: Христо Иванов, Иван Скерлев, Венцислав Василев, Артьом Артюнин, Димо Атанасов, Георги Сърмов, Велко Батрович, Даниел Младенов, Никола Колев, Румен Руменов, Флорент Боджадж;

Резерви: Анатоли Господинов, Аласана Мане, Ерик Почански, Жилсон Варела, Иван Стоянов, Крум Стоянов, Чавдар Ивайлов.