Етър Велико Търново стигна до равенство 1:1 при визитата на Ботев Враца в мач от 31-ия кръг на Първа лига, от група „А“ на втората осмица. По този начин „виолетовите“ си гарантираха първото място в групата и ще играят в плейофа за седмата позиция срещу втория от група „В“, докато Ботев Враца ще се изправи срещу победителя в нея.

Ботев Враца поведе с много красив гол на Георги Вълчев, но Милчо Ангелов успя да изравни дълбоко в добавеното време на мача. Етър изпусна по-чистите положения в двубоя и дори може да съжалява, че не си тръгна с победата от стадион „Христо Ботев“ във Враца. В същото време Ботев бе само на секунди от крайния успех.

Етър създаде първата опасност в двубоя в 4-та минута.  Даниел Младенов излезе сам срещу Красимир Костов, но вратарят на Ботев спаси удара му. 

Даниел Генов пусна перфектен пас към Петър Атанасов в 12-та минута, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Етър и той стреля, но право в ръцете на Христо Иванов. 

След центриране в наказателното поле на Етър в 27-та минута, Венцислав Василев в опита си да избие топката с глава я изпрати в краката на Даниел Генов, който шутира, но ударът му бе блокиран от Иван Стоянов, който изчисти топката в корнер.

Пред Емил Стоев се откри добра възможност в 28-та минута, той стреля, но неточно в аут.

Симеон Мечев стреля от фаул в 40-та минута, Христо Иванов не бе убедителен в първата си намеса, но след това успя да избие топката точно пред погледа на Георги Вълчев. 

Иван Стоянов стреля от фаул в 45-та минута, от далечено разстояние, Красимир Костов бе на път да сбърка фатално, тъй като позволи топката да премине между краката му, но успя да се обърне навреме, за да я улови.

Иван Петков получи контузия в края на първото полувреме и бе сменен от Аласана Мане. Има съмнения, че нападателят на Етър е със скъсан ахилес.

Етър направи много сериозен пропуск в 46-та минута. След центриране в наказателното поле на Ботев, Керчев допусна много груба грешка, топката попадна в Даниел Младенов, който стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Красимир Костов. 

Пред Емил Стоев се откри не лоша възможност в 63-та минута, но ударът му не бе точен и топката излезе в аут.

Ботев Враца поведе в резултата в 77-та минута. Дани Генов центрира от фаул в наказателното поле на Етър, където Керчев с глава подаде към Георги Вълчев, който с удар подобен на задна ножица вкара топката във вратата на Христо Иванов. 

Аласана Мане центрира от корнер в наказателното поле на Ботев в 89-та минута, където Венци Василев стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Красимир Костов. 

Етър успя да изравни резултата във втората минута на добавеното време на срещата, когато Крум Стоянов подаде към Милчо Ангелов, който бе изпуснат от Керчев и си овладя топката на гърди. След това Ангелов стреля, топката рикошира в крака на Керчев, който се бе хвърлил на шпагат, но влетя във вратата на Красимир Костов. 

Етър е първи в групата с 48 точки, а Ботев Враца е втори с 42 точки.

FT
Ботев Враца Ботев Враца
Етър Велико Търново Етър Велико Търново
1
1

крайно класиране

# Отбор Играч Точки
1. Лудогорец Георги Вълчев 25.58%
2. Лудогорец Красимир Костов 16.28%
3. Лудогорец Христо Иванов 11.63%
4. Лудогорец Даниел Младенов 9.3%
5. Лудогорец Мартин Кавдански 6.98%
5. Лудогорец Венцислав Керчев 6.98%
6. Лудогорец Емил Стоев 4.65%
6. Лудогорец Велко Батрович 4.65%
6. Лудогорец Милчо Ангелов 4.65%
6. Лудогорец Петър Атанасов 4.65%
6. Лудогорец Валери Домовчийски 4.65%
7. Лудогорец Иван Петков 0%
7. Лудогорец Иван Стоянов 0%
7. Лудогорец Аласана Мане 0%
7. Лудогорец Милан Вушорович 0%
7. Лудогорец Даниел Гаджев 0%
7. Лудогорец Едгар Тур 0%
7. Лудогорец Ивайло Михайлов 0%
7. Лудогорец Илия Миланов 0%
7. Лудогорец Симеон Мечев 0%
7. Лудогорец Даниел Генов 0%
7. Лудогорец Здравко Илиев 0%
7. Лудогорец Венцислав Василев 0%
7. Лудогорец Крум Стоянов 0%
7. Лудогорец Пламен Гълъбов 0%
7. Лудогорец Никола Колев 0%
7. Лудогорец Яни Пехливанов 0%
7. Лудогорец Флорент Боджадж 0%

 

Ботев Враца - Етър Велико Търново 1:1

1:0 Георги Вълчев 77'

1:1 Милчо Ангелов 90+1'

Ботев Вр: 33. Красимир Костов – 4. Едгар Тур, 18. Илия Миланов, 3. Мартин Кавдански, 37. Венцислав Керчев – 7. Георги Вълчев, 23. Симеон Мечев – 71. Емил Стоев, 9. Даниел Генов, 10. Петър Атанасов – 30. Валери Домовчийски

Етър: 1. Христо Иванов – 21. Венцислав Василев, 16. Пламен Гълъбов, 20. Яни Пехливанов, 84. Здравко Илиев – 25. Крум Стоянов, 22. Никола Колев, 73. Иван Стоянов, 11. Даниел Младенов – 88. Флорент Боджадж, 9. Иван Петков

Съдия: Никола Попов

Стадион: "Христо Ботев"