Етър приема Славия в двубой от 13-ия кръг на Първа лига. Двата отбора се изправят един срещу друг днес от 15:00 часа. Двубоят може да гледате пряко в ефира на DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и да слушате на честотите на Дарик радио.

Етър има едно поражение от старта на сезона у дома, тимът гледа към топ 6, в игра се завръщат Пламен Гълъбов и Никола Колев, мачовете на "болярите" у дома са най-нискорезултатните от старта на сезона. В Славия се завръща Галин Иванов след изтърпяно наказание. В лазерета остават Сашо Александров и Димитър Велковски, възстановени са Иванов и Станисавлевич.

Етър спечели и двете си срещи с "белите" през миналия сезон с по 2:1 (на 20 август 2017 г. в София и на 3 декември м.г. във Велико Търново), като и в двата мача направи пълен обрат в резултата от 0:1. В миналия кръг срещу ЦСКА за първи път през настоящия сезон несменяемият титуляр на вратата на Етър Христо Иванов допусна 3 гола в един шампионатен мач. Ерик Почански е пред своя 50-и мач в Първа лига. През сезона той игра във всеки от 12-те мача на "виолетовите", но нито веднъж не изкара пълни 90 минути на терена, като 4 пъти започваше като титуляр и 8 пъти влезе като смяна. В досегашните си 7 мача в настоящото първенство (колкото през целия минал сезон) вратарят на Славия Георги Петков направи общо 16 спасявания (включително при изпълнение на дузпа) и допусна 3 гола в мрежата си.

Нападателят Милчо Ангелов няма гол за "белите" в 10 поредни шампионатни двубоя, след като се разписа на старта на шампионата за 1:1 срещу Берое само 5 минути, след като се появи в игра като резерва.

Илиян Мицански откри головата си сметка за Славия в миналия кръг срещу Септември. Нападателят е един от тримата в сегашния състав на Първа лига, които са били голмайстори на бившата Б група (2004/05 г. с Пирин 1922 Бл с 21 гола), наред с Петър Атанасов (с Брестник през 2010/11 г., сега в Ботев Вр) и Симеон Райков (с Ботев Вр също през 2010/11 г., сега в Локо Пд).