Етър ВТ победи Локомотив Пд с 2:0 в първи плейофен двубой в борбата за 7-ото място, което ще даде шанс на седмия в подреждането да се бори за място в Европа. 

Така преди реванша на 10-ти май (във Велико Търново) "болярите" взеха много комфортен аванс, с който вече са с единия крак в следващия плеойфен кръг. Там победителят от тази двойка ще срещне един измежду Славия и Ботев Враца, които завъртяха 0:0 в първата среща във Враца.

Попаденията за Етър ВТ на "Лаута" реализираха Даниел Младенов и Георги Сърмов от дузпа. Наказателният удар дойде след спорно решение на съдиите да не вдигнат флага за засада при пас към Младенов. От последвалата ситуация крилото си спечели наказателния удар, за който бе фаулиран от Мартин Луков. Това донесе директен червен картон на стража.

Зад топката от 11-те метра застана Георги Сърмов, който матира влезлия като смяна на Луков - Илко Пиргов, за 2:0.

............................................. 

Локомотив Пд - Етър​ 0:2

0:1 Даниел Младенов 24'

0:1 Мартин Луков - червен картон 36'

0:2 Георги Сърмов (дузпа) 39'

.............................................

Срещата започна с голям пропуск за гостите. В 6-ата минута подаване на Крум Стоянов в наказателното поле на Локомотив Пд намери Даниел Младенов. Крилото стреля с левия крак, но топката се отби в горната греда, след което Луков улови.

В 24-ата минута все пак момчетата на Красимир Балъков стигнаха до гол. Крум Стоянов пусна отляво към Дани Младенов. Вторият засече подадена топка успоредно на голлинията. Той я удари, така че тя прехвърли защитник и влезе във вратата.  

В 35-ата минута дойде и най-спорната ситуацията в срещата. Етър получи дузпа, след като Даниел Младенов се откъсна зад защитата на съперника и излезе сам срещу Луков. Вратарят на домакините препъна Младенов и съдията посочи "бялата тока". При паса към Дани Младенов е имало засада, но реферите не я видяха. Стражът Луков получи директен червен картон, което може да го извади от участие на предстоящия финал за Купата на България с Ботев Пд на 15-ти май на ст."Васил Левски". 

Иначе зад топката капитанът Сърмов застана зад топката и реализира с прецизен изстрел с десния крак по земя. Вратарят хвана ъгъла, но топката опъна мрежата на домакините.

Малко след това Крум Стоянов вкара топката във вратата на Пиргов, но Николов този път вдигна засадата.

Втората част се отличи с едва няколко удар от далечна дистанция - на играчи на два отбора, които така и не намериха целта. Най-големият пропуск дойде в 87-ата минута, когато резервата Ален Ожболт получи прекрасен пас от Карагарен зад защитата на Етър ВТ, но ударът му, излязъл сам срещу Христо Иванов, попадна право в съперниковия вратар.

Съставите на двата отбора:

Локомотив Пд: Луков, Петрович, Георгиев, Везалов, Томашевич, Умарбаев, Бахтич, Карагарен, Илиев, Банович, Аралица

Треньор: Бруно Акрапович

Етър: Иванов, Илиев, Василев, Гълъбов, Стоянов, Сърмов, Руменов, Колев, Младенов, Батрович, Боджадж

Треньор: Красимир Балъков

Главен съдия: Стефан Апостолов (Симитли)