Етър е поискал двама играчи от Левски за зимната си селекция. Става въпрос за юношите на "сините" Станислав Иванов и Илия Димитров, които се подвизават като нападатели. 

И двамата не попадаха много често в плановете на наставника Славиша Стоянович през есента. Димитров беше преследван от контузии и това ограничи изявите му, въпреки че започна кампанията с победен гол в мрежата на Ботев в Пловдив. 

Младият централен нападател е обвързан с родния си клуб само до края на сезона, така че ако не го поднови, евентуалното му отдаване под наем може да не бъде последвано от повторно завръщане на "Герена". 

Иванов пък беше използван неколкократно като резерва през есенния дял, но така и не успя да убеди с изявите си, че заслужава титулярно място в Левски. Затова не е изключено да получи възможност за по-редовни изяви във Велико Търново. 

"Сините" вече дадоха под наем Луан Виана и Атанас Кабов в Царско село, Алекс Боримиров в Славия и Ривалдиньо в румънския Виторул. Клубът се раздели с Аймен Белаид, а се очаква в близките дни да даде под наем в чужбина и Филипе Нашименто. Така остава само да се измисли начин за раздяла с вратарите Божидар Митрев и Мартин Полачек, които се представиха ужасяващо през есента, но не искат да си тръгнат.