Елитният Етър Велико търново представи промените в селекцията през зимната пауза преди тръгването на тима за лагера в Анталия.

Сигурните нови имена започват с нападателя Милчо Ангелов, който дойде от Славия и парафира договор за година и половина, както и преотстъпения от ЦСКА ляв бек и халф Александър Георгиев. Столичният клуб преотстъпи до края на първенството и Никола Колев, и Пламен Гълъбов. Шестото ново име е на Илия Джамов, който засега е на проби, но ще пътува с тима за лагера в Анталия. Другата добра новина е, че Румен Руменов, чийто договор изтичаше през лятото и бе искан от Ботев Пловдив, е предпочел да остане на „Ивайло“ и е преподписал нов договор с „виолетовите“.

С отбора вече тренира и досегашният капитан на Верея Здравко Илиев. Опитният футболист тренира с тима и е договорил условията с ръководството, като в близките дни предстои да подпише договор. 

„Здравко Илиев трябва да запълни дясната зона, където след напускането на Пашов прехвърлихме Василев, който се справи прекрасно. Здравко вече тренира с нас. До два-три дни той ще бъде наш футболист, вече сме се договорили с него и предстои само подписването на договора", коментира наставникът на "болярите" Красимир Балъков.

"Другите двама са млади играчи – Александър Георгиев и Милчо Ангелов. Сашо е преотстъпен от ЦСКА, а Милчо Ангелов подписа за 1,5 години. Той е централен нападател, там търсехме такъв по-разчупен футболист. Милчо е бил при мен в Литекс, познавам го добре, изключително качествен футболист. Ако се интегрира добре, ще прави конкуренция на Боджадж, а и двамата могат да играят и в средата на терена. Сашо Георгиев се връща от операция, но тренира вече здраво. Той също е играл при мен в Литекс, ляво крило и ляв бек. За фланга след напускането на Димо Атанасов ще се борят с Крум Георгиев. С времето за Милчо Ангелов може да реализираме и някой трансфер, което ще е важно за клуба. А ако и сега поискат някой наш футболист и това отговаря на интересите ни, можем да го продадем“, добави още Балъков..

Той сподели, че отборът разполага с по двама играчи за всеки пост. „Преподписахме нов договор с Румен Руменов, който бе до лятото. Към него наистина имаше интерес от Ботев Пловдив, но Румен реши да остане в Етър. Подновихме договорите за преотстъпване и на Никола Колев и Пламен Гълъбов. Разполагаме с 24 футболисти с договори, на всяка позиция имаме по двама играчи, което е много важно за втория полусезон. Есента за повече от 5 месеца изиграхме 20 мача, а напролет за три месеца ни предстоят толкова. Трябва да сме конкурентноспособни за този сгъстен цикъл. Ако Господ каже, да продължим напред и за Купата на България, ще ни се съберат още повече мачове."

"На проби е Илия Джамов – млад футболист, който ще пътува за лагера в Анталия и за него ще решаваме след завръщането. Всички са здрави, само Яни Пехливанов все още след операцията не е напълно готов, но работи индивидуално и до края на март ще е готов“, каза Балъков.

Главният мениджър говори и за целите през пролетния полусезон в първенстото и за Купата. „Целите за пролетта са ясни. През есента искахме да съберем колкото може повече точки, направихме го, но все още на теория не сме останали в групата. Няма да променяме целите, докато не си осигурим стопроцентовото оставане. Едва след това ще седнем и ще преценим реалните възможности занапред. За купата на България целта ни е поне полуфинал, за което ще трябва да елиминираме у дома „Локо“ (Пд), за да търсим евентуален финал“, сподели Балъкъв. На финалния въпрос кой ще спечели Купата на България, той полушеговито отговори: „Етър“.