Етър Велико Търново победи Дунав с 2:1 и във втория финален бараж за разпределение на местата 11-о и 12-о място. Търновци реализираха два гола чрез Батрович и Иван Стоянов, за домакините се разписа Ндиайе. Двата тима завършиха срещата с по десет души, след като от терена бяха изгонени Милчев от Дунав за втори жълт картон и Бадара за гостите от Етър. 

Така Етър запази елитния си статут, а Дунав ще играе бараж за оцеляване с третия във Втора лига - Царско село. В първата среща Етър спечели с 2:0.

Дунав опита опасна атака още в 3-ата минута, но отбраната на Етър се справи. Леки искри припламнаха в 6-ата минута, когато Шопов изблъска Димо Атанасов на пистата, след като искаше да вземе топката от съперника си, а съдията им вдигна жълти картони.

Двата тима си размениха по една опасна ситуация в рамките на две минути. В 11-ата минута Батрович остана очи в очи с Луков, но вратарят на домакините се справи.

За Дунав пропуск направи Ндиайе, също останал очи в очи с Иванов, но вратарят на Етър показа невероятен рефлекс и отклони топката в корнер.

В 28-ата минута Етър отново създаде опасност пред Луков, но Патев успя да спре удара на Бадара, който получи пас от Даниел Младенов.

През втората част Дунав откри резултата в 57-ата минута, когато Ненов центрира от корнер, а с глава Ндиайе откри резултата, след като надскочи Скерлев и изведе отбора си напред в резултата. Десет минути след попадението на домакините, Етър изравни резултата. Велко Батрович беше фаулиран в наказателното поле от вратаря Луков, застана зад топката и се разписа, вкарвайки 5-ия си гол в мача.

В 76-ата минута на срещата Самб Бадара получи директен червен картон за удар без топка срещу Милчев, който фаулира играча на Етър и получи втори жълт картон и също напусна терена. Така двата тима продължават с 10 души.

В края на двубоя Иван Стоянов от пряк свободен удар фиксира крайния резултат 2:1, а нарушението направи вратаря на Дунав Луков, за което получи само жълт картон. Така Етър спечели общия двубой с 4:1 и остава в Първа лига. Дунав излиза в четвъртък в Пловдив срещу Царско село, за да опита да запази елитния си статут.

Ето и съставите на двата отбора:

Дунав: Луков, Васев, Милчев, Патев, Попадийн, Шопов, Димов, Станоев, Ненов, Иса, Ндиайе

Етър: Иванов, Пашов, Атанасов, Василев, Скерлев, Пехливанов, Мане, Руменов, Бадара, Младенов, Батрович

главен съдия: Стефан Апостолов