Отборът на Лудогорец разгроми като гост Етър с 6:0 във Велико Търново в среща от 26-ия, последен кръг от първата фаза на Първа професионална лига. С успеха Лудогорец отново дръпна с 3 точки в челото на временното класиране. Разградчани натрупаха 66 точки, а вторият ЦСКА е с 63.

Етър остава на 13-ото, предпоследно място в подреждането с 21 точки, инкасирайки 13-о поражение от началото на сезона.

С по два гола за победата на Лудогорец се отличиха Клаудиу Кешеру и Върджил Мисиджан, които вкараха по два гола. Първото си попадение за шампионите реализира Якуб Швиерчок, а за успеха се разписа и Абел Анисе.

Лудогорец взе комфортна преднина още през първото полувреме. Шампионите вкараха три гола до почивката и още три през втората част. Воденият от треньора Димитър Димитров тим изигра добър мач и нямаше проблеми срещу Етър.

Клаудиу Кешеру откри резултата за Лудогорец рано рано в мача. Румънецът се възползва от чудесна асистенция на Върджил Мисиджан след заучено положение в 5-ата минута. Димо Атанасов закъсня да покрие Мисиджан, който пък бе изведен от Марселиньо

След бърза атака за гостите в 17-ата минута Вандерсон центрира, топката стигна до Натанаел, но нямаше кой от Лудогорец да засече.

Етър стигна до добра възможност в 22-ата минута. Велко Батрович стреля опасно и не бе далеч от целта, но все пак прати топката встрани от вратата на Лудогорец.

Разградчани покачиха на 2:0 в 23-ата минута на срещата. Върджил Мисиджан бе изведен от Марселиньо зад защитата на домакините и реализира за 2:0 за гостите.

В 26-ата минута Яни Пехливанов падна в наказателното поле на Лудогорец след борба за топата със съперник, но нямаше сигнал от рефера, а в 37-ата атака на Етър внесе напрежение в половината на гостите, но при удара Велко Батрович не сполучи.

Третото попадение за Лудогорец падна в 39-ата минута. Гостите разиграха отлично, Вандерсон пусна към Върджил Мисиджан, който реализира с хубав удар за 3:0 за разградчани.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ

През второто полувреме статуквото не се промени, но в самото начало Етър можеше да намали пасива си. След грешка в защитата на Лудогорец, Самб Бадара стигна до топката и стреля опасно, но Ренан дос Сантос спаси в тази 46-ата минута.

Впоследствие Върджил Мисиджан прати топката встрани от вратата на домакините в 54-ата минута, а после и Клаудиу Кешеру застраши стража на Етър Христо Иванов. В 57-ата Иванов се намеси навреме, изпреварвайки Кешеру при пас на Сисиньо в наказателното поле.

Четвъртият гол за Лудогорец бе дело на Абел Анисе в 58-ата минута. Анисе реализира със страхотен удар извън границата на наказателното поле.

В 66-ата с чудесно изпълнение Аласана Мане затрудни стража на Лудогорец и Ренан дос Сантос се прояви с ефектно спасяване.

Клаудиу Кешеру се възползва от грешка в защитата на домакините и реализира за 5:0 за шампионите в 74-ата минута.

Румънецът бе заменен от Якуб Швиерчок, който в 87-ата се пребори за топката в наказателното поле и вкара за 6:0 в полза на гостите, оформяйки крайния резултат в двубоя.

Селфи с най-сладките фенове на противника

Стартовите състави

Етър: Христо Иванов, Георги Пашов, Пламен Гълъбов, Яни Пехливанов, Венцислав Василев, Димо Атанасов, Даниел Младенов, Чавдар Ивайлов, Аласана Мане, Велко Батрович, Самб Бадара

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Натанаел, Сисиньо, Георги Терзиев, Игор Пластун, Светослав Дяков, Абел Анисе, Марселиньо, Вандерсон, Върджил Мисиджан, Клаудиу Кешеру