Етър Велико Търново е домакин на Витоша Бистрица в мача от 11-ия кръг на Първа лига, който стартира в 14.30 ч.

Двубоя може да проследите минута по минута в Gong.bg, както и да го гледате по PLAY DIEMA XTRA и DIEMA SPORT.

И двата отбора регистрират прогрес напоследък.

Етър е в серия от четири поредни мача без загуба.

Тимът от Велико Търново не загуби нито една от петте си срещи през септември – 4 за първенство (2 победи, последвани от 2 равенства) и една за Купата (2:0 срещу Литекс).

След като не вкара нито един гол в първите си 6 мача за "болярите", нападателят Жилсон Варела записа едва една игрова минута в следващите 4 кръга на първенството.

Ерик Почански взе участие във всички 10 шампионатни двубоя на етърци през сезона, но нито веднъж не изкара пълни 90 минути на терена, започна като титуляр 4 мача, но неизменно бе сменян, а в 6 срещи се появи като резерва.

В миналия кръг срещу Септември Иван Вълчанов вкара първия си гол за Витоша, след като в началото на сезона записа един мач за Етър.

В предишния кръг Григор Долапчиев пропусна втора дузпа, откакто бистричани са членове на елита, всички останали изпълнители на 11-метрови удари за тима ги реализираха – Даниел Пеев (2 пъти), и по веднъж Стефан Христов и Наско Милев.

Само още 3 точки са необходими на Витоша, за да изравни постижението си от своя дебютен сезон в Първа лига, когато събра 16 пункта в 36 изиграни мача.