Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро отново подхвана темата „Левски”. След победата над Етър Велико Търново с 3:0 на Българска армия, специалистът коментира играта на своя тим, но в същото време беше категоричен, че в края на сезона Левски ще бъде след „червените” в класирането.

Той дори определи "сините" за най-добрия отбор в света, а себе си за "единствения луд в България, който гледа класирането".

„Статичните положения са сериозно оръжие в съвременния футбол и ние ги отработваме. Това обаче не е основното нещо, с което ще надиграваме съперниците си. Не беше неочаквано Етър да ни затрудни в първите моменти, те дойдоха в добра форма. Ние не очаквахме лесен мач. Мачът обаче премина както ние искахме, показахме добър интензитет, успяхме да се справим, показахме самочувствие пред гола. Да, днес бяхме ефективни. Нямахме много положения, но вкарахме 3 гола, а това говори, че сме си свършили работата”, сподели Ел Маестро пред DIEMA SPORT.

“Знам, че Левски е фантастичен, невероятен и най-добрият отбор в света, но ние сме наравно в класирането сега. А за мен, най-важно е класирането. За вас медиите може и да не е така. Знам, че разочарованието може и да беше голямо след мача ни с Левски, но сега трупаме обратно точки и самочувствие. Ние трябва да продължим да играем седмица за седмица и да побеждаваме. Това е нашата работа. Уверен съм, че в края на сезона ще бъдем на добра позиция и няма да сме най-лошият тим на света. И Левски ще бъдат зад ЦСКА”, коментира още треньорът на „червените”.

„Смятам, че е твърде рано да говорим кой ще спечели първенството, не смятам, че ако спечелим тези мачове, ще сме първи в шампионата.”

„Не чета много български издания. Не знам какво пише. Аз играя по начина, по който виждам футбола, по начина, по който искам да изглежда отборът. Досега в кариерата си не съм завършвал сезона без трофей.”

„Ще се върна към предходния въпрос, може би аз съм единственият луд човек в България, който гледа класирането. Но за мен офанзивният футбол е да вкарваш голове, и повече от Левски дори. Няма какво да спорим офанзивно ли играем , или не, след като вкарваме голове”, каза още Ел Маестро.

„Десподов е много важен за мен и отбора, той е младо момче. Постоянството му не е най-доброто му качество, ще играе още за напред, важен играч за мен е, днес го доказа.”

„Не става дума за мен, моята работа е да печеля трофеи. Аз се събуждам всяка сутрин и работя упорито, искам да печеля мачовете си”, коментира още Нестор Ел Маестро.