Отборът на Етър има аванс от два чисти гола срещу Дунав Русе в решителния плейаут за оставане в Първа лига. В първия мач във Велико Търново домакините се наложиха с 2:0 във взривоопасен мач на стадион „Ивайло“, в който зрителите видяха много емоции и три червени картона. Реваншът е днес в Русе.

Началото на мача е фиксирано за 20,30 часа, а вие можете да проследите развоя му минута по минута в Gong.bg, чрез прякото предаване на DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA, а също така и на честотите на Дарик радио.

Наставникът на „драконите“ Малин Орачев няма да може да разчита на две от основните си фигури Бирсент Карагарен и Мартин Ковачев, които са наказани за срещата. Те бяха изгонени в първия мач в четвъртък.

Това обаче не са единствените лоши новини за специалиста. През седмицата стана ясно, че вратарят Мартин Луков напуска Дунав, а това се очаква да направят още Шопов и Димов. Не е тайна, че тимът на Царско село проявява сериозен интерес към Диян Димов. Шопов пък е в полезрението на Черно море и Ботев Пловдив.

Договорите на Патев и Ненов изтичат, което на практика означава, че и те ще стегнат багажа си след края на сезона.

Въпреки всичко обаче наставникът Малин Орачев отказва да се предаде и бе категоричен, че не всичко в сблъсъка с Етър е приключило. Клубното ръководство пък е обещало премия от по 2 хиляди лева на човек, ако русенци преобърнат статуквото.

В лагера на Етър няма да разчитат на Пламен Гълъбов и Георги Сърмов, които са с наказания. Гълъбов беше изгонен в първия мач с Дунав, докато Сърмов ще пропусне реванша заради натрупани жълти картони.

Контузен в тима на „болярите“ е Душан Младенович, който също пропуска срещата.