Ботев посреща Етър в събота от 15 часа в мач от 20-ия кръг на Първа професионална лига. Срещата можете да следите минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате двубоя в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT.

Ботев е шести с 29 точки, а Етър е 12-и във временното подреждане с 18 точки.

Пловдивчани са в серия от пет поредни равенства, а у дома нямат успех от близо два месеца. Етър прекъсна негативна поредица в предишния кръг, но няма победа навън от септември.

Ето някои любопитни факти преди срещата:

Николай Киров е пред своя 50-и шампионатен мач начело на канарчетата, като балансът на Ботев Пд с него е 20 победи, 12 равенства и 17 загуби. Белия пое тима на 24 август 2016 г., само Костадин Ангелов от сегашните му колеги в елита е от по-дълго време във Витоша.

Голмайсторът на Ботев Пд Фернандо Виана няма попадение в първенството вече 619 игрови минути след 12 октомври, когато се разписа 4 пъти във вратата на Септември при 5:0 в Коматево.

Златната резерва на Ботев Пд (5 попадения като жокер) Стивън Петков все още не е започвал мач като титуляр през настоящия сезон, всичките му 10 появи в игра са от пейката.

Последният път, в който близнаците Миневи се изправиха един срещу друг на терена в Първа лига бе на 23 април 2016 г. при нулевото реми между Левски и Лудогорец в София. Йордан бе титуляр за гостите, а Веселин – за сините.

Етър осъществи два пълни обрата в резултата през сезона, и двата бяха в двубоите със Славия – от 0:1 до 2:1, а 1:1 в предишния двубой с Ботев Пд бе един от трите частични обрата за виолетовите.

За последно Етър взе точка навън на 23 септември т.г. с 0:0 срещу Черно море на „Тича”, оттогава последваха 4 поражения на чужд терен.